Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasi 12 letni synowie wstydzą się Was?

Polecane posty

Gość gość

Pytam się Was- Drogie Mamy 12 letnich chłopców. Jak to jest u Was z wchodzeniem do łazienki lub przebieraniem się przy Was Waszych synów. Ja jako matka normalnie wchodzę synowi do łazienki, syn się przy mnie ubiera, nie wstydzi się mnie, ale siostrę moją już to dziwi, bo jej syn w tym samym wieku już wstydzi się matki, nagości przed nią. Jak to jest u Was?

Gość gość
Może ja nie jestem sztampową mamą jeśli chodzi o podejście do wszelkich tematów taboo, zawsze jestem szczera i otwarta na rozmowę z dziećmi . Jeśli chodzi o nagość to mój obecnie 17 letni syn nie wstydzi się , nigdy się nie wstydzi i pewnie wtydzić się nie będzie , wraz z mężem nauczyliśmy nasze dzieci szacunku do ciała i natury. Nie ma problemu gdy syn bierze prysznic a ja muszę coś nagle wyjąć czy chociażby szybki makijaż zrobić bo akurat mam nagle wyjście z domu, a gdy jest lato syn często chodzi w domu w samych bokserkach a śpi czasami nago i gdy czasem przychodzę go budzić rano to zdarza się , że pościel gdzieś leży obok a nie na nim także widuje chcąc nie chcąc poranne wzwody. O z córką sprawa nagości jest zypełnie otwarta bo razem chodzimy na basen i razem się przebieramy i bierzemy natrysk .