Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ma 2,5 roku i nadal nie mowi. Czy ktos tak mial ze swoim dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie.

Gość gość
A czy sa jakies inne objawy? Czy pokazuje palcami, reaguje jak do niego mowisz? Jak pokazujesz np telewizor i mowisz to on tam patrzy?

Gość gość
moja kuzynka zaczęła mówić w wieku 3 lat i normalna zdrowa była

Gość gość
Doskonale wszystko rozumie, reaguje na swoje imie, pokazuje paluszkiem, przynosi mi zabawki, ksiazeczki. Nie zawsze patrzy na to co mu pokazuje.

Gość gość
Ja jakis czas temu pisalam na forum,ze moj wtedy prawie trzylatek malo mowi,ja sie az tak bardzo nie przejmowalam,bo starszy syn tez zaczal mowic po 3r.z,oczywiscie wiekszosc mnie tu zjechala,wysylala do logopedy itp.Dziecko skonczylo trzy lata i gada jak najete.Duzo powtarza po nas,mowi calymi zdaniami i uwierz mi,ze w ciagu trzech miesiecy jest postep niesamowity.

Gość gość
Mam nadzieje, ze i u nas tak bedzie.

Gość gość
Aha i polecalam tez jednej dziewczynie serie ksiazek "Slucham i ucze sie mowic",ja nawet jedna kupilam,ale nawet jej nie wyprobowalam,bo nie zdazylam.Poczytaj sobie w necie o tych ksiazkach.

Gość gość
Dziekuje za rade. Poczytam🌻

Gość gość
Moja corka ma 2 latka, juz jak miala rok to byla bardzo rozmownym dzieckiem, teraz juz bardzo duzo mowi i ladnie. Wiadomo,ze nie pelne zdania, ale ladnie mowi,. To zalezy tez jak i ile do niej mowisz. Dzisiejszym rodzicom latwiej jest dac dziecku tablet niz sie nim zajac i wychowac. A potem biadolenie, ze dzieci sa dysfunkcyjne - nie mowie tu o tobie, ale mnogo jest takich matek na kafe, ktore sie potem zala.

Gość gość
Staram sie duzo rozmawiac z moim dzieckiem. Jest ono dwujezyczne, wiec moze w tym tkwi problem?

Gość gość
Spoko, te co długo nawet do 3 lat i więcej nic nie mówią potem gadają jak nakręcone. Ciesz się ostatnimi chwilami spokoju ;)