Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mniej mowic. Znacie jakies sposoby?

Polecane posty

Gość gość

Niestety mowie za duzo i przez to mam ciagle problemy. Jestem zbyt otwarta, a ludzie maja niestety tendencje do przekrecenia i nadinterpretowania. Nie chodzi o to, ze mowie o sobie i zameczam sluchacza na smierc, ale wiele razy sie przekonalam, ze przez to duzo trace. Zauwazylam, ze czym ktos ma wieksza pozycje zawodowa tym mniej mowi. Gadatliwych ludzi nie bierze sie na powaznie. Znacie jakies sposoby jak mowic malo, ale tresciwie? Wlasnie obejrzelalam na u tube wywiad z Princem (Larry King) i jestem pod wrazeniem wewnetrznego spokoju Princa. Mowil malo, ale na temat i mimo wszystko pozostal przy tym autentyczny. Ja jestem jak taki nadmuchany balon, duzo powietrza, ale nic poza tym :( Moze jestem malo inteligetna, albo brakuje mi obycia? Chcialabym podchodzic do ludzi z dystansem, a nie potrafie xxx

Gość gość
Mam podobnie niestety.

Gość gość
Skoro prawdą jest, że "czym ktos ma wieksza pozycje zawodowa tym mniej mowi", to będę chyba udawał kogoś wartościowszego niż jestem naprawdę i nie dam nikomu satysfakcji z tego, że ma przydupasa. Tobie również polecam.

Gość gość
Ja również tak mam, że jednego zagadam na śmierć, a do drugiego nie otworzę ryja, gdyż, ponieważ już się wygadałem i nie mam ochoty na replay.

Gość gość
up

Gość gość
Autorko, to ze mowisz duzo to nie jest jakis wyznacznik ze jestes inteligentna lub nie. Chyba chodzi o pewna naiwnosc, bo jak rozmawiasz z innymi osobami, to wszystko co powiesz moze byc wykorzystane przeciwko Tobie, niestety. Moze po prostu przed spotkaniem z dana osoba/osobami zastanow sie co mozesz im powiedziec o sobie, o tym co robilas, jakie masz poglady a co chcesz zostawic dla siebie.

Gość gość
Więcej czytać :)

Gość gość
ja mowie malo bo duzo mysle w niekonwencjonalny sposob, wiec i tak wiem, ze 99% ludzi mnie nie zrozumie.

Gość gość
20:46 Dobra rada. Podzielam Twoją opinię.

Gość gość
Tu autorka xxx akurat czytam bardzo duzo, rowniez gazety itp. Mysle ze jestem elokwentna, potrafie porozmawiac na kazdy temat. Ale tu wlasnie tkwi sedno -mowie za duzo i chcialabym to zmienic. Niestety nie potrafie. Jestem naiwna to prawda, za bardzo szczera, cenie ironie i dobry zart. I ciagle mam z tego powodu problemy

Gość gość
up