Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się szczepić dziecko

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co robic bo czytam ze jestem złą matką - albo dlatego ze boje sie zaszczepic dziecko i martwie sie o powikłania albo dlatego ze jednak chce zaszczepic i narażam synka na autyzm itp. sama nie wiem co o tym wszystkim sadzic, czy szczepic czy nie, czy tylko obowiązkowe czy tez te zalecane np. na pneumokoki... doradzcie

Gość gość
Nie szukaj tu autorytetów! Idz do kilku neurologow i zapytaj ich o ryzyko powikłań, najlepiej niech to beda lekarze z tytulem doktora badz profesora, moze tez do jakiegos psychologa klinicysty, ktory ma stycznosc z autyzmem i wie o tej chorobie więcej, o jej etnologii. Wiem, ze autyzm jest genetyczna choroba, ale ktos kiedys zasial to ziarno niepewnosci, ze powoduje go chemia ze szczepionek, sama jestem medykiem i mam duze wątpliwości. Pozdrawiam serdecznie Magda

Gość gość
Dziecko szczep na co tylko się da. Żadna szczepionka nie powoduje autyzmu ani żadnych tego typu chorób!!! Wymyślił to kiedyś jakiś "lekarz", na podstawie przekłamanych badań, teraz już oczywiście lekarzem nie jest za to jaki stek bzdur wypuścił w świat. Ale przekonanie o tym, że szczepionki powodują autyzm pozostało w wielu chorych głowach. Owszem szczepienia mogą powodować skutki uboczne, tak jak każdy lek. Ale one to nic przy np.powikłaniach jak dziecko zachoruje. Szczepienia chronią też nas wszystkich przed występowaniem epidemii przeróżnych chorób, dlatego np. wiele chorób już na świecie nie ma. Dlatego właśnie, że ludzie są zaszczepieni. Szczep dziecko dla jego dobra, dla dobra swojej rodziny jak i całej naszej populacji!

Gość gość
Koleżanka z firmy farmaceutycznej?

Gość gość
Nie, dziecko lekarza

Ja dziecka nie szczepiłam na pneumokoki i rota wirusy, bo mały nie miał kontaktu z dziećmi na codzień. Rota wirusy wywołują grypę żołądkową i wystarczy nie dopuścić do odwodnienia dziecka. Z pneumokokami czekam na skończenie 3 lat, aby była tylko jedna dawka. Reszta szczepień obowiązkowych była zrobiona. xx Dzięki polityce anty szczepiennej mamy powrót chorób naszych dziadków i rodziców takich jak koklusz i krztusiec, które są jednymi z najniebezpieczniejszych chorób, a nie występowały od ponad 30 lat.

Gość gość
Pewnie, że szczepić. Dużo chorób dzięki szczepieniom zostały wyeliminowane. Nie ma świnki, hainego medina itd.

Gość gość
szczepionki są bardzo niebezpieczne, wiele dzieci już zmarło, wiele zostało chorych do końca życia, nie wiem jak można coś takiego robić własnemu dziecku?

Gość gość
Szczepilam na wszystko poza meningokokami i dziecko nie miało żadnych powiklan. Autyzm to choroba genetyczna nie można jej dostać od szczepionki. Trzeba robić dobrze w dobrym czasie i lekki katar czy wysypka po nie powinna być taka straszna. Moje dziecko noe bylo nawet marudne po szczepionce. Szczepie i dobrze mi z tym. Lekarz położna inni rodzice ulotki wysluchane i przeczytane i podjelam decyzje ze szczepie. Ja bylam szczepiona

Gość gość
Każdy boi się szczepić dziecko, ale jak patrzę w TV co się teraz dzieje, jeśli chodzi o uchodźców itp. to coraz chętniej szczepię.

Gość gość
Do tej co napisała: "Dziecko szczep na co tylko się da. Żadna szczepionka nie powoduje autyzmu ani żadnych tego typu chorób!!! Wymyślił to kiedyś jakiś "lekarz", na podstawie przekłamanych badań, teraz już oczywiście lekarzem nie jest za to jaki stek bzdur wypuścił w świat. Ale przekonanie o tym, że szczepionki powodują autyzm pozostało w wielu chorych głowach. Owszem szczepienia mogą powodować skutki uboczne, tak jak każdy lek. Ale one to nic przy np.powikłaniach jak dziecko zachoruje. Szczepienia chronią też nas wszystkich przed występowaniem epidemii przeróżnych chorób, dlatego np. wiele chorób już na świecie nie ma. Dlatego właśnie, że ludzie są zaszczepieni. Szczep dziecko dla jego dobra, dla dobra swojej rodziny jak i całej naszej populacji!" Dr Wakefield został zrehabilitowany i przyznano mu rację! Nie powtarzaj kłamstw! Jest związek międzzy autyzmem ,a kupą chemii,zarodków ludzkich,zwięrzęcego DNA itp.rzeczy,które zawierają szczepionki.