Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ranata_1234

Ciągłe kręcenie głową. Czy to jest jakaś choroba?

Polecane posty

Gość ranata_1234

Mam taki dosyć dziwny problem. Od kilku dni pracuję w zespole z kobietą- która ciągle kręci głową- w prawo i w lewo. Po prostu głowa tak jej sie rusza, jak pieskowi- zabawce ze samochodu- jakby jakąś sprężynę w karku miała. Jej głowa jest non stop w tym ruchu- czy idzie, czy siedzi przy biurku. Strasznie mi to utrudnia kontakt z nią, bo niemal oczopląsów dostaję, jak ona tak tą głową trzepie i obraca energicznie w prawo i lewo. Jest zdrową kobieta, nie rencistką, pracujemy w biurze. mam pytanie- co moze powodować takie gwałtowne ruchy głowy na boki? Jej głowa jest cały czas w takim właśnie ruchu wahadłowym. I nie rusza nią powoli, a tak bardzo energicznie, ze gdybym ja tak przez chwilę zrobiła, to by mi się w głowie zaczęło chyba zawracać. Pytanie moze głupie, ale co moze być tego przyczyną? Pierwszy raz sie z czymś takim spotykam?

Gość Turkuć
Pewnie ma taki tik nerwowy.

Gość renata_1234
Ale aż do tego stopnia, by robić to bez przerwy i to jeszcze z taką siłą? Z tikami się spotkałam wiele razy, ale nie miały tak przewlekłego działania, by ciągle je wykonywać. jej głowa jest w ciągłym ruchu, a mnie bolą oczy, bo ona siedzi naprzeciw mnie w pracy. ma włosy krótkie, ale zawsze całe rozwalone przez to machanie głową.

Gość gość
To pewnie tik nerwowy, nie ma takiej choroby, zeby ktoś głową non stop kręcił.

Gość Piesek

Czy to pani Ewa?