Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mozna zauroczyc sie w innej po 12 latach zwiazku?

Polecane posty

Gość gość

Mam 31lat... jestem juz bardzo dlugo z moja kobieta, nie mamy dzieci.... Zdazalo mi sie juz czesciej ze "podobaja" mi sie inne kobiety, ale tym razem powaznie sie zastanawiam. Kolezanka z pracy chyba jest mna zainteresowana, podoba mi sie jak sie dopytuje mnie o tysiace glupich rzeczy tylko i wylacznie zeby pogadac. Albo jak szuka kazdej okazji zeby moc zamienic ze mna slowo... Cholera, mysle o niej! Moj zwiazek nie jest idealny, mam wrazenie ze z moja dziewczynna oddalilismy sie troche od siebie - chyba poprostu teraz jestesmy swietnymi przyjaciolmi a nie kochankami.... W zeszlym roku uprawialismy seks moze 12 razy - to chyba o czyms znaczy? Mimo to kocham ja i bardzo mi na niej zalezy - nigdy jej nie skrzywdze. Moze ja sobie tylko wmawiam ze kocham moja kobiete? Bo przeciez gdyby tak naprawde bylo, to nie zaczal bym myslec o tej innej?

Gość gość
można i po 20

Gość gość
...może twojej kobiecie też się znudziło udawanie orgazmu lub jesteś nudny w łóżku,zamiast wprowadzić ogień u siebie w łóżku szukasz gdzie indziej a tamta po 12 latach też się znudzi :D idź dalej w świat! Szukaj, to jest twoje życie ...tyle w temacie :)

Gość gość
no można, wszystko można, trzeba tylko chcieć ;)

Gość gość
można też jeśli się nie chce

Gość gość
Rozumiem, bo przechodziłam a może jeszcze przechodzę przez to. Tak można. I jeżeli będziesz utrzymać z nią kontakt, to z pewnością się zakoochasz :) Jesteś na dobrej drodze. Twój związek, jest w innej fazie niż na początku kiedy jest chemia i te sprawy, ale z tego na pewno zdajesz sobie sprawę. Jeżeli nie chcesz zmieniać swojego życia, to w tym momencie postaraj się nadać mu smak. Inaczej smak życia znajdziesz u boku innej kobiety. To jest prawda, niestety i stety. Tak nas natura stworzyła, tak naprawdę nie jesteśmy monogamiczni.. Na początku zachodzą wszystkie reakcje chemiczne mające na celu rozmnażanie :) wtedy też zakochujemy się . Udowodnione naukowo, ta chemia trwa max 3 lata, następnie następuje zmiana hormonów, zaczyna działać oksytocyna ( min odpowiedzialna za więź matki z narodzonym niemowlęciem) Dzięki niej, zaczynamy przywiązywać się! Do bliskiej nam osoby. Reszta życia w długoletnim związku to : szacunek, zaufanie, czułość i bliskość ale już bez iskierek. To stabilizacja na którą ma wpływ tylko i wyłącznie nasz mózg. Inteligencja :) mądrość. Wiec kolego, teraz jest najlepszy moment na decyzje, jeśli nie przemyslisz sprawy to one same się potoczą. Wiem coś na ten temat, powodzenia :)

Gość gość
ano jak? przez przypadek czysty czy z musu?

Gość gość
do 19.09 :) a jak u ciebie się potoczyły?

Gość gość
19.31 U mnie? :) Użyłam tego brzydkiego organu do myślenia, w sumie zmusiłam sie do racjonalnego myślenia. Nie sposób myśleć całkiem logicznie , kiedy hormonki szaleją :) I miałam nad czym rozmyślać przez 3 lata.. bolało, naprawdę. Zrezygnowałam z niego, być może miłości życia? Tego juz się raczej nie dowiem. Oboje jesteśmy zajęci, on bardzo zajęty.. Zycie, po prostu. A co Ty zamierzasz zrobić? Od razu wyprzedze Twój tok myślenia ( znam ten mechanizm bardzo dobrze ) i jeśli będziesz chciał tylko ja poznać jako koleżankę i nie wychodzić poza te ramy to mówię że tak się nie da. Zaczniesz ja poznawać, pewnie atrakcyjna dziewczyna, podobacie się sobie :) Pewnie będą wspólne tematy do rozmów - tylko fb lub SMS ( bo więcej nie możesz ) I te rozmowy z dnia na dzień będą przedłużać się w wielogodzinne rozmowy.. Z czasem bardziej odważne i ..pikantne. Które zbliża was do siebie. Tak to właśnie działa. Po prostu bądź świadom tego co się dzieje :)