Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patiaaaf

Sonda: wesele czy przyjęcie( obiad) po ślubie?

Polecane posty

Gość Patiaaaf

Jak wyzej

Gość gość
zależy od ilości gości. Z narzeczonym myślimy o tym, żeby nie było więcej niż 30 osób - nie opłaca się dla tak małego towarzystwa robić wesela. Wolę wielki stół i pogadać ze wszystkimi :)

Gość gość
przyjęcie

Gość gość
jasne że przyjęcie ja niewiem kto teraz o zdrowych zmyslach i przy naszych $ porywa się na wystawne wesele a potem splaca kredyt i sie dołuję. Ja zrobiłam małe skromne przyjęcie na 25 osób w restauracji w Gdańsku w Tawernie Lukulus . Bylo bardzo miło i klimatycznie.

Gość gość
przyjęcie

Gość gość
Ja brałam ślub cywilny i miałam normalne wesele i biała suknie ślubna. Jedynie bez welonu. Cała rodzina do dzis wspomina jakie było wspaniałe. Wesela są lepsze niż jakieś przyjęcia i wcale nie są aż tak drogie. Ja robiłam w karczmie z dj itp wyszło mnie około 200 tys na 30 osób w tym dj

Gość gość
Ja i mój narzeczony również robimy tylko przyjęcie nie wesele dla tego że to 2 ślub mojego faceta ale i tak bywa….Zdecydowaliśmy się na uroczysty obiad z tortem w restauracji dzike wino.

Gość gość
Przyjęcie w gronie rodziny i przyjaciół to lepszy pomysł. Nie zapomnijcie o dobrym winie do obiadu - http://winnice.eu/ w tej hurtowni na pewno zamówicie coś dobrego z klasą.

Gość ŁyyySyyy
Przyjęcie to przejaw lekceważenia gości i małostkowości emocjonalnej (tu chciwości). Jak Ty sobie to wyobrażasz? Ktoś jedzie do Ciebie na drugi koniec Polski przez np 5-6 godzin, wpada na "uroczystość" je obiad i wraca drugie 5-6 godzin? Osobiście, gdyby ktoś zaprosił mnie na "przyjęcie" to chyba nawet bym nie poinformował, że nie mam zamiaru przyjechać. Jest jeden taki dzień w życiu, a jeżeli wtedy nawet wygrywają kalkulacje i niskie emocje, to współczuję Waszego dalszego życia.

Gość gość
ŁyyySyyy dziś A kto ci każe przyjmować zaproszenie? Mają może zapożyczać się, bo tobie zachciało się wielkiej całonocnej imprezy? To właśnie ty jesteś chciwy i kalkulujesz, co ci się opłaca. Hipokryto.

Gość ŁyyySyyy
Jeżeli ktoś zaprasza mnie na wesele okazuje mi tym samym swój szacunek dla mnie- zaproszenie świadczy o tym, że jestem dla Młodych kimś na tyle ważnym, że chcą podzielić się ze mną swoją radością w tym wyjątkowym dniu. Osobiście oczywiście staram się to odwzajemnić. @gość 12:59 Jedyne co kalkuluję idąc na wesele to kasa. Uważam, ze należy dać 2 000 zł od pary. Tysiąc to swoisty zwrot kosztów organizacji imprezy (wesele, poprawiny, zakwaterowanie) a drugi tysiąc to "górka" dla młodych. I tyle też zawsze daję. Jeżeli jestem chrzestnym, jest to jakaś moja bliska rodzina itp daję więcej. Natomiast idąc na przyjęcie co mam dać? Swoją część za rachunek za obiad zwrócić? I dorzucić do tego drugie 100, czy 200 zł?