Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ziarnica złośliwa,chłoniak czy mononukleoza?

Polecane posty

Gość gość

Mam powiększone węzły chłonne powyżej 2 cm, w trakcie brania wypisanego antybiotyku przez lekarza 1 kontaktu pojawiły się nowe - powiększone węzły na karku. Miałam robione USG szyi i badania krwi. W usg szyi mam wpisaną mononukleozę, ale lekarz nie patrzył na wyniki z krwi, które wyszły średnio niby niedokrwistość, bo zostałam skierowana do hematologa. Na wieczór łapie mnie lekka gorączka, ale uciążliwa, w dzień nie. Mam suchy kaszel z drapaniem, kłucia w głowie, trudność w przełykaniu, ból gardła, szczególnie jak sie przebudzę, pluję flegmą. Myślicie, że to rzeczywiście mononukleoza jak lekarz od usg stwierdził, wizyta u hematologa coś może zmienić na gorsze?

Gość gość
Ja przeszlam mononukleoze kilka miesiecy temu. Mialam typowe objawy jak w anginie, powiekszone migdaly, bol gardla, bole miesni i glowy, nie moglam przez pierwsze dni wogole wstac z lozka i jesc, bo bylo mi niedobrze. Po wynikach krwi stwierdzili u mnie mono, ale usg juz nie robili bo wartosci watrobowe byly w normie. Mono nie zawsze wiaze sie z takimi samymi objawami. Radze ci sie teraz nie przejmowac i poczekac na wyniki. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia