Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos ciekawego na weekend

Ludzie z Dolnego Śląska co polecacie na weekendowy wyjazd?

Polecane posty

Hej. Jestem z Dolnego Śląska (okolice Wrocławia) akurat będę miała wolny weekend więc szukam jakiegoś fajnego miejsca dla dwóch osób, niekoniecznie na Dolnym Śląsku, gdyż już wszystko praktycznie tu zwiedzilismy. Może coś w Czechach blisko granicy? Uwielbiamy z mężem góry, ale te po stronie polskiej już odwiedziliśmy. Może jakieś skanseny, zabytki albo malownicza cicha wieś? Pomóżcie

Gość gość
Skansen to muzeum wsi opolskiej opole dzielnica bierkowice lub góry opawskie albo jurapark w Krasiejowie (około 15 km od Opola) zamek w mosznej (Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona też warto odwiedzić)

Gość gość
skalne miasto ardspach albo/i teplice. Czesi mają mnóstwo pięknych zamków blisko granicy

Gość gość
ps namysłów też jest w okolicach wrocławia z namysłowa do wrocławia jest 60 km jedzie sie w kierunku oleśnicy i bierutowa

Jeżeli to ostatnie, jeżeli nie odpowiesz zaraz sama sobie spamerko - to polecam święty spokój w Sokolcu. :)

W Opolu i zamku Moszna też byliśmy, ale dzięki za odpowiedź ;) a Namysłów jakoś mnie nie interesuje :D

O skalnym mieście myślałam ;) tylko zorientuje sie ile to km od mnie. To prawda, w Czechach pięknego sa zamki, parę z nich udało nam się zwiedzić

Gość gość
Byliście w Górach Stołowych ?

Gość gość
Poczytaj sobie o górach opawskich zobacz zdjęcia to jest powiat nyski gmina Głuchołazy często tam jeżdżę w górach opawskich polecam miejscowości pokrzywna jarnołtówek polecam też jurapark Krasiejów

Nie byliśmy w górach Stołowych ani Opawskich, ale to podobny czas jazdy ode mnie. Zastanowię się jeszcze, dzięki za podpowiedź :)

Gość gość
Chcesz mogę dać ci dobre namiary. Jeżeli jest to wyjazd weekndowy to i tak krótko ale przy założeniu, że wyjeżdżacie w piątek to jest cała sobota od rana i niedziela. Jak chcesz mogę napisać więcej, może tak zwyczajnie to was zainteresuje?

Gość gość
gdzie autorko dokladnie mieszkasz ? w górach opawskich jest super w stołowych też byłem góry sowie są koło wałbrzycha byłem tam w sztolniach we włodarzu i walimiu byłaś kiedyś bądź przejeżdżałaś przez namysłów? ja namysłów jest w okolicach wrocławia dokładnie 60 km to jest w kierunku bierutowa i oleśnicy niedługo w czerwcu będą dni namysłowa i różne zabawy wesołe miasteczko koncerty i dużo sławnych piosenkarzy ostatnio był koncert kamila bednarka w namysłowie teraz w marcu niedawno też był kabaret ani mru mru (gdzie dokładnie mieszkasz?)

Gość gość
Brochów – wieś w Polsce położona w województwie mazowieckim, w powiecie sochaczewskim, w gminie Brochów. W latach 1975-1998 miejscowość położona była w województwie warszawskim.

Gość gość
PS autorko słyszałaś też o Namysłowskim festiwalu czohraj bobra fest? Też polecam

Gość gość
gość od brochowa nie wpieprzaj się do naszego dolnego śląska (namysłów też jest na dolnym śląsku)zostań na swoim mazowszu obrzydliwie nudnym

Jestem dokładnie z Lubina (nie mylić z Lublinem) :p mam wolna sobotę i niedzielę wiec szukam czegoś niezbyt daleko :)

Gość gość
Wiem gdzie jest Lubin ;). Jeżeli Lubin to w Góry Stołowe mielibyście jakiejś 160-170 km pasuje?

Gość gość
Moja pomyłka, niecałe 140 km ;)

Gość gość
Byłaś kiedyś w NAMYSŁOWIE CHOCIAŻ PRZEJAZDEM? CZY wcześniej nim ci tutaj o Namysłowie Napisałem wiedziałaś o NIM? CZYLI MASZ DALEJ DO WROCŁAWIA NIŻ JA Wiem gdzie jest lubin on ma 70 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne DLU JEST NIEDALEKO POLKOWIC

Gość gość
Polecam: Zamek Piastów Śląskich w Brzegu- totalnie nieodkryta perełka, Kopalnia Węgla w Nowej Rudzie- ciekawe miejsce na wycieczkę, Kopalnia Złota w Złotym Stoku- też ciekawe rzeczy można zobaczyć, Ząbkowice Śląskie i Srebrna Góra- krzywa wieża, twierdza z czasów wojny, piękne widoki na całą okolicę, Kłodzko- również twierdza, ciekawe historycznie miejsce, Pieszyce- Wielka Sowa Wszystko blisko Wrocławia wycieczki można zaplanować na 1 lub 2 dni :)

Gość gość
Gość 13:57 a znasz Ziemiełowice? Też zobacz sobie

Gość gość
Kamieniec Ząbkowicki- Pałac Marianny Orańskiej!

Gość gość
gość dziś , Racja a wiesz, że w Kłodzku na twierdzy kręcono ostatni odcinek serialu ''Czterej pancerni i pies'' ;)

Gość gość
Walim! Hitlerowskie sztolnie, oj tam jest co zwiedzać! A przy okazji blisko do Pieszyc na wspomnianą Wielką Sowę. A po zdobyciu Szczytu polecam agroturystykę Cicha Woda i na na nocleg i na jedzonko w Lasocinie! REWELACJA!

Gość gość
Wielka Sowa, Walim, .... dorzucam wobec tego Zamek Grodno w Zagórzu Śląskim i weekend jak malowany!

Gość gość
A widzieliście zamek w mieście Namysłów (województwo opolskie) i Ziemiełowice ?

Gość gość
Ooo ja tez jestem z Lubina!! :D Polecam skalne miasto w Czechach. Świeradów Zdrój i trasy rowerowe.

Gość cos cciekawego na weekend
Byłaś we wszystkich zamkach na Dolnym Śląsku i wszystko co tu wymiwniliscie tp wiedziałam już ;) Karpacz, Szklarska i Świeradów znam na wylot ;) ale Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Gość gość
gość dziś Tak, widzieliśmy! Podoba nam się, wrócimy tam nie raz. Browary z Namysłowa też są najlepsze, a jak jadę to macham wszystkim z tablicami ONA licząc, że to kiedyś będziesz Ty! Niedościgniony wzór promotora własnej małej ojczyzny! Ściskamy Cie ciepło, ale weź już idź spamować gdzie indziej :* Pozdrawiam Namysłów miasto w województwie opolskim, w powiecie namysłowskim, położone nad Widawą :)

Gość gość
Nie mam jeszcze auta ani prawa jazdów mam 18 lat pójdę na prawko za kilka lat nie czuje się jeszcze gotowy moi rodzice mają fiata pandę kupili ją 4 lata temu w salonie w Legnicy ona ma kolor jedyny w swoim rodzaju wersja limitowana tak im gościu z salonu powiedział takich aut z takim kolorem jest tylko 3 w Polsce nasz w powiecie namysłowskim jeden we Wrocławiu i jeden to nie wiem ja od 4 lat jeżdżę do zakopanego rok temu byłem w górach sowich stołowych dwa lata temu w złotym stoku i nigdzie nawet we Wrocławiu kompletnie nigdzie drugiego auta z tym kolorem nie widziałem :)