Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z Was korzysta z pomocy terapeuty ?

Polecane posty

Gość gość

Witam leczę się na depresję od x czasu. Psychiatra skierowala mnie do psychoterapeuty. Opowiedzialam "Psychusiowi" na 1 spotkaniu o sobie o swoich problemach, co jest moimi slabymi stronami, itd.. Wczoraj bylo 2 spotkanie po miesiacu. Liczylam na jakies cwiczenia, rozmowe o zyciu, podroz wewnatrz mnie.. zeby znalesc odpowiedzi dlaczego dokonuje wlasnie takich wyborow.. Moja psycholog zapytala sie mnie co u mnie slychac, co robilam przez ten miesiac i jak sie maja moje dzieci;/ rozmowa ledwo sie kleila , przypominalo to rozmowe z nudna kolezanka.. Slyszalam, ze dobry psycholog potrafi zdzialac cuda. Myslalam ze po terapii wyjde od niej jako "nowa Ja" .. powiedzialam Jej , ze juz wiecej nie przyjde , wyszlam zazenowana, spodziewalam sie czegos innego albo za duzo na ogladalam sie amerykanskich filmow:( korzystacie z pomocy terapeuty jakie macie doswiadczenia?

Gość gość
Ale problemy ...

Gość gość
bo niektórzy terapeuci sami potrzebują terapii...

Gość gość
Nie wierze w psychoterapię, w psychiatrię i psychologię, jak również w depresję. Tez byłem , po czasie zorientowałem się, że pomóc mogę tylko sam sobie + czas leczy rany. Co innego choroby psychiczne, ale na tym się nie znam.

Gość gość
DO autora.Masz racje co dotyczy P.Psycholog ja tez mialam to samo spotkanie 1-2-3 i nic nie wniosla od siebie tylko oczy otwierala i nic nie mogla powiedziec.Takie jej dorady to ja tez wiem nie od dzis,tak to zakonczylam bardzo szybko z nia.

Gość gość
Psycholog tylko teoretycznie doradzi a nie co jest w praktyce,oni tez musza miec terapie i znac zycie jakie jest na codzien,ja mialam stara panne i co ona ma zemna do rozmowy .

Gość gość
Ja poszlam ze skierowaniem od psychiatry silna depresja. Mlody pan terapeuta jakies 30 lat. Powiedzial mi, ze "mam wziasc sie w garsc" poszukac dobrze platnej pracy to wtedy poczuje sie lepiej :) dodam, ze wtedy zostawil mnie maz z 2 malych dzieci. O pracy ne bylo mowy.. szkoda pisac. Jeszcze jedno po czasie przeczytalam w fachowej literatutze, ze nigdy nie powinno sie mowic do osob z depresja "wez sie w garsc" takze nigdy juz nie pojde do terapeuty/psychologa. Wole wyskoczyc z kolezanka na kawe czy piwo jak sie uda:) Takie moje wrazenia.

Gość gość
Terapeuci to sciema.

Gość gość
ja chodziłam 2 lata na terapię. to było już 2 lata temu chyba... skumulowało się we mnie wiele cierpień, traum i nie wytrzymałam. od tamtej pory moje życie uległo zmianie, czuję się rewelacyjnie, jestem inną osobą, z pomocą psychoterapii odkryłam w sobie fajnego, mądrego człowieka. jeżeli nie czujesz "tego czegoś" z terapeutą, takiej nici porozumienia, nic z tego nie bedzie, terapia się nie uda. najważniejsze jest 1 wrażenie a potem zaufanie.

Gość gość
Do gość dziś na czym polegaly wasze spotkania? opowiadalas mu o swoim zyciu czy terapeuta mowil Ci jak masz sie zachowywac co robic..

Gość gość
up