Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shelter

ojciec po latach przypomina sobie o dziecku

Polecane posty

Gość shelter

Witam. Ponad 3 lata temu wyprowadziłam się z dzieckiem od męża. Ponad 2 lata temu dostałam rozwód z orzeczeniem o jego winie. Jemu zostały ograniczone prawa rodzicielskie "do zasięgania opinii o stanie zdrowia" oraz widzenia po wcześniejszym ustaleniu terminu i miejsca ze mną i tylko i wyłącznie w mojej obecności. Kilka miesięcy po rozwodzie odezwał sie , że chce się spotkać z córką ale nie przyszedł na spotkanie. Taka sytuacja miała miejsce ok 3 razy. Teraz gdy córka ostatni raz widziała go w wieku niespełna 2 lat (niedługo konczy 5 lat) on "przypomniał" sobie, że chce "wszystko odbudować". Co ja mogę w tej sytuacji zrobic? Corka go nie zna, jest dla Niej obcy. Na poczatku zabiegalam o ich kontakty ale on nie wykazywał żadnych chęci w tym kierunku. Jesli to ma jakies znaczenie niedługo po rozwodzie ożenił sie ale teraz twierdzi, ze to pomyłka i że znów będzie sie rozwodził bo chce miec normalna rodzinę cokolwiek wg niego to znaczy... Rozwód byl, że tak się wyrażę z powodów patologicznych sytuacji jak awantury, bezustanne nadużywanie alkoholu, znęcanie psychiczne, brak chęci podjęcia pracy, po wyprowadzce wielokrotnie mi groził . To tak miedzy innymi. Obawiam sie spotkania z nim a co dopiero jeszcze zabrania na spotkanie dziecka. Nie wiem czy w ogóle zamierza tym razem przyjść. Chcial sie spotkać z Nią w dzień dziecka ale odmówiłam bo mamy od dawna inne plany na ten dzień. Proszę powiedzcie co sądzicie o tej sytuacji? Czy ktoś z was miał podobne doświadczenia ?

Gość shelter
w ogóle strasznie się zawiodłam na facetach. ostatni mój facet , z którym wiazałam poważne plany zdradzić próbował mnie z moją corką. czuje się strasznie samotna!

Gość gość
Ojoj wyrzuty sumienia go chwyciły? Nagle sobie przypomniał, ze ma dziecko? I co? Raz się z nią spotka, namiesza w głowie i znowu ją porzuci? Pisałaś ze się znęcał, nadużywał alkoholu, niech najpierw idzie się leczyć, na terapię, wykaże że jest innym człowiekiem i dopiero stara się o córkę.

Gość shelter
Dodam jeszcze, że sad zasadzil alimenty na córkę których on nie płaci ani nigdy nie płacił

Gość shelter
udziela się w marszach KODu . jest nie do ruszenia

Gość gość
Nigdy bym nie pozwoliła na to, żeby sie z dzieckiem spotkał. Nie wykonuje swoich obowiązków, nie płaci alimentów, więc ty nie wykonuj swoich i NIE POZWALAJ na kontakty. A co jak on przekabaci dziecko na swoją stronę? :O

Gość shelter
Ta druga wypowiedź z mojego nicku nie została napisana przeze mnie!!! Ta o zdradzie z córką i zawieszeniu, czuciu samotnym etc PROSZE SIE NIE POSLUGIWAC MOIM NICKIEM!

Gość gość
Ale kwestia wpisu w wyroku, że moze się spotykać tylko w mojej obecności, w miejscu wyznaczonym przeze mnie i czasie... Ale 3 lata nieobecności chyba cos znaczą? On jest dla niej obcym człowiekiem! Po takim czasie wraca niby skruszony bo chce cos naprawiać...po 3 latach nieobecności chce naprawiać relacje z corka dla której jest obca osobą

Gość gość
A do komornika go podałaś o alimenty? Nie pozwoliłabym na spotkanie, z konkretnych powodów sąd ograniczył mu prawa.

Gość gość
good girl gone bad dziś bardzo pomocny i empatyczny post...

Gość shelter
kochałam go , najlepiej mi dogadzał ze wszystkich moich partnerów a było ich wielu....ale jak się koleżanki zwiedziały to mi go odbiły a po nim mi ten bachor , moja córka pozostała.

Gość gość
I co? Będzie tatusiem przez ile tydzień, miesiąc i znowu zniknie na 3 lata?

Gość gość
Tak, toczą wobec niego postepowanie egzekucyjne ale bezskuteczne.

Gość shelter
Ktoś się pode mnie podszywa z wpisami

Gość gość
Może rzeczywiscie sie zmienil. I chce odbudować relacje z córką. Nie panikuj. A jak sie nie zmieni to wystąp o całkowite odebranie mu praw rodzicielskich. Masz podstawe, że tyle lat nie utrzymywał kontaktu z dzieckiem i jest dla niego obcy.

Gość shelter
Wiem, że nie przestał pić więc raczej sie nie zmienił. On w jednej chwili potrafi być taki jak trzeba, mówi i robi to ci chce się słyszeć a za chwilę zwrot o 180 stopni i jest nie do poznania. To fałszywy człowiek i nie wierze w ani jedno jego slowo