Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zaparcia przy odchudzaniu są normą?

Polecane posty

Gość gość

zastanawiam się, czy zaparcia przy odchudzaniu to już rutyna, czy możne robię coś źle.co zaczynam jakąś dietę to mam zaparcia. Najlepsze jest to, ze z każda kolejną dietą coraz gorzej mi je zwalczyć w naturalny sposób

Gość gość
nie są normą.

Gość gość
przyznam , że u mnie jest podobnie, co mam nową dietę to często i zaparcia. Przyzwyczaiłam się już. biorę wtedy dicopeg 10g a organizm i tak szybko się do nowej diety przyzwyczai ;)

Gość gość
na zaparcia najlepsze są kasze, owsianki, płatki teff. do tego dorzucić suszone owoce albo swieze, orzechy,migdały i biegac.

Gość gość
nie są normą ale są powszechne. Czesto o tym słyszę. Sama miałam zaparcia na poczatku diety. Stosowałam wtedy dicopeg 10 g i problem mi mijał

Gość gość
Kasze, platki , wieloziarniste razowe pieczywo. To jest prawidłowe w zdrowej diecie ale z umiarem!!!! Niektórzy jeszcze dodatkowo błonnik dodają do dan, jezezeli zapychacie kiche tak duza iloscia blonnika to nie dziwcie się ze macie zaparcia...ludzie. Duzo wody pamiętajcie! A swoja droga, zdrowa i zbilansowana dieta to odpowiednie ilosci Białek Tluszczy i Węglowodanów do masy ciala i prowadzonej aktywnosci fizycznej. Ciekawa jestem ilu/e z Was wie , jaka ilosc jest odpowiednia ?? Wszystko co spozywamy ponad normę szkodzi- nawet zdrowa zywnosc. Polecam przede wszystkim DOBRE ZRODLA WIEDZY czytac czytac i czytac.