Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szuper Mario

ODKŁADANIE a kiepska WYPŁATA. Da się ???

Polecane posty

Gość Szuper Mario

Mam 28 lat ale nic nie odłożyłem. Zarabiam 2000 do ręki ale z nadgodzinami ( około 250 ). Mieszkam na wsi ale nie na zadupiu, pracuję w mieście. Do Wa-wy mam 50 km. Mam samochód Skodę Fabia używaną, za którą w tamtym roku dałem 12 tysi. Pracuję 8 lat ale na początku przez pierwsze 3 to robiłem durne staże, kursy i inne d**erele które mi nic nie dały. Tak więc te 2 koła zarabiam od pięciu lat przy czym na początku było 1600 zł. Może w tym roku pójdę i podniesie mi na 2100 bo raczej nie więcej. Da się odkładac ? Nie chcę zaciskac pasa i kwiczec, każdą złotówkę oglądac 2 razy i cały czas wyliczac czy lepiej zjeśc na szybko kebaba czy podskoczyc do sklepu i kupic pęto kiełbasy i pomidory. Na bilet, telefon czy internet idzie prawie 500 zł. Na jedzenie oraz chemię już bliżej 1000 zł. Mieszkam z rodzicami ale nie objadam ich bo oboje pracują ale zarabiają jeszcze mniej ( mama salowa za 1200, ojciec w ochronie za 1300 ). Niby zostaje te 500 zł ale tak nic z życia nie miec ? I tak żyję z dnia na dzień, zero praktycznie rozrywki. Coraz częściej martwię się o swoją przyszłośc. Przecież ja w ten sposób do niczego nigdy nie dojdę. NIe mam głowy do robienia kariery zawodowej. Pracuję na magazynie spożywczym więc też nic się tam praktycznego nie nauczę. Zaczyna mnie już wszystko w*****ac powoli. Chyba już wolałem czasy szkoły. NIe chciało się uczyc ale trójkowy byłem, taki przeciętny no.

Gość Szuper Mario
Jeśli ktoś jest w podobnym wieku to niech się pochwali co osiągnął ;)

Gość Szuper Mario
up

Gość gość
albo akwarium albo rybki albo zjeść ciastko albo mieć ciastko albo żyjesz bez patrzenia na hajsy i wszystko przepieprzasz albo żyjesz sobie skromniej i odkladasz twoj wybor

Gość gość
Zarabiam tyle, co ty, nie mieszkam z rodzicami, płacę za wynajem, pracuję znacznie krócej od ciebie i mam 24 tys. odłożone wyłącznie ze swoich zarobków. Więc sam sobie odpowiedz.

Gość Szuper Mario
gośc Ile pracujesz i co to za praca ? Ile masz lat i ile odkładasz miesięcznie ?

Gość gość
ja mam 34 lata i tez tyle zarabiam i nie mam odlozonego nic i jescze dlugi, w pl nie ma lekko

Gość Szuper Mario
Długi masz ? Na coś kredyt brałaś może ? A masz męża lub dzieci czy singiel ?