Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izza5

Wiem juz dlaczego milosc w związku się wypala!

Polecane posty

Gość izza5

Wczoraj, doszlam do wniosku, ze miłość w związku się wypala przede wszystkim dlatego, ze z biegiem czasu zmieniamy nasze podejście do partnera. Przestajemy się starać tak jak na początku, pojawiają się wzajemne żale, pretensje, obwinianie, w skrajnych przypadkach upokarzanie, wyzwiska, nie wspomnę już o rękoczynach, czy zdradzie. Żyjąc w ten sposób nadchodzi taki moment, ze miejsce miłości zastępuje żal, obojętność, a z czasem wręcz wstręt. I pewnego dnia budzimy się ze świadomością, ze już na tyle się od siebie oddalilismy, ze dalsze bycie razem nie ma sensu. Co o tym myślicie? Macie jakieś własne refleksje na ten temat?

Gość gość
tak x kuhwa jaka patologia, jeszcze cie uspia i sprzedadza narzady.

Gość gość
Smutne, ale prawdziwe..

Gość gość
bo do ludzi nie nalezy sie przywiazywac. wystarczy srednio co 5 lat zmieniac towarzysza zycia. wtedy powiedzmy ze ok. 6-10 w zyciu bedziesz miec dluzszych zwiazkow. z kazdym inne emocje i wspomnienia. fajna perspektywa nie? :)

Gość izza5
14:42 Nie umialabym żyć w ten sposób. Jeśli już decyduje się na stworzenie z kimś związku to na całe życie. I staram się być zawsze atrakcyjna dla partnera, nie tylko fizycznie, ale mentalnie i intelektualnie. Dlatego jak dla mnie Twoja koncepcja jest nie do przyjęcia bo po prostu kłóci się z moimi przekonaniami ;)

Gość gość
coż poradzić. mnie faceci dzialaja na nerwy po kilku latach znajomosci. sa mi obojetni, mecze sie, albo mam ochote pozabijac. co za dlugo to nie zdrowo. a z kolezankami,przyjaciolkami jest podobnie, 6-7 lat i mnie juz nudzi dany czlowiek.

Gość izza5
15:03 Ja znowu jestem długodystansowcem. Jak już się zakocham to na zawsze i jak się zaprzyjaźnienie to jest to dla mnie bardzo poważna sprawa.