Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Puścić dziecko w wieku 6lat w centrum wawy

Polecane posty

Gość gość

samo na dwór z koleżankami tego samego wzrostu tyle że 3 lata starszymi....Kuźwa puściłam ale 3min później wymyśliłam pretekst żeby po nie pójść i ściągnąć jąa do domu... Dzień dziecka -pełno zabawek w szafie czeka czy zasłuży czy nie, myślę sobie wyjmę jedną i powiem że kurier przed chwilą przynósł w końcu czekała na nią przez miesiąc to nie odpuści... Gdzie tam, była oszołomiona przez 100metrów drogi do domu, potem stwierdziła że woli koleżanki.... No masakra jak ja to przeżyję no...

Gość gość
Moja mała księżniczka rośnie, chce biegać po podwórku z innymi dziećmi ... Koleżanka mi ją zaczepiła jak z dodatkowych zajęć wracałyśmy... To ja już jej czas wypełniam po brzegi i jeszcze mało... Ona oczywiście spragniona takiego podwórkowego życia... Pozuje na starszą niż jest ale zdemaskować nie jest ją trudno...

Gość gość
Niestety, pierwsze samodzielne wyjścia dziecka są mega stresujące. Ja cały czas stałam w oknie i patrzyłam, czy już idą :D Na szczęście człowiek w końcu się oswaja ;)

Gość gość
Nie, sześciolatek nie ma prawa samodzielnie poruszać się po ulicy bez opieki dorosłego i choćby z tego powodu.

Gość gość
Po ulicy? Gdyby mi wyszła na ulicę to byłoby to jej ostatnie wyjście z domu do ukończenia osiemnastki! Właśnie tłumaczyłam że, ma być tylko od strony placu zabaw i nigdzie ma nie łazić nawet jak inni idą to ona ma być na widoku cały czas mam ją widzieć i słyszeć ;) A ta stanęła gdzieś przy bramie z drugiej strony budynku i przestałam ją słyszeć no i wpadłam w panikę... Mega stres-dokładnie!

Gość gość
WWA ? hm ..pełno zboków , żulerii , dziwnych obcokrajowców... To nie jest zbyt przyjazne miejce dla malucha..

Gość gość
Moje dziecko dopiero w wieku 9l może wychodzić same. W życiu bym nie wypuściła 6l samej, to skrajna nieodpowiedzialność a co ma wzrost do tego? Czy jak urosnie jej biust w 6kl p i pozwolisz jej z licealistami sypiac? Bo to taka logika wlasnie, rozwój fizyczny nijak ma sie do psychicznego!.

Gość gość
No właśnie, mega stres, zwłaszcza w większym mieście. Różnie może być, kiedy to puszczać samą na dwór to nie powiem, ja tak od 8 roku życia mojej córce pozwalam. I na razie jest fajnie. Chociaż jak zobaczyłam ten filmik: https://www.youtube.com/channel/UCdYUg5vfZfI4fW0kinBvoiw to zanim zaczęłam się śmiać, oniemiałam! Warto spojrzeć i pomyśleć by dziecku poświęcać więcej czasu!

Gość gość
Jesteś jebnieya to jest małe dziecko w centrum wielkiego miasta. Mało jest teraz zaginięć?? Zbokow chodzących po placach zabaw i szukających swojego celu?? Trochę wyobraźni ludzie !!!!