Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zachowuja sie wasze 4 latki

Polecane posty

Gość gość

Synek sąsiadów u moich rodziców ma 4 lata. Często go widzę, mówię do niego a on nic, nawet nie spojrzy. Wczoraj widział mojego synka, zabrał mu zabawkę z ręki i się bawił. Mój mój tam coś próbował tłumaczyć, jak siębawić, witał się z nim, gadał do niego a onnic . Oddał zabawkę, dał rękę " na cześć" bo Tata kazał i nic. Dziwne to było

Gość gość
nie kazdy maluch jest śmiały i przebojowy. duzo dzieci przy obcych zamyka sie w sobie. zagadywanie takich dzieci tylko pogłębia ich stres

Gość gość
Jasne, i z tym się zgodzę - tyle że znam dziecko dwa lata, i nigdy nie odpowiedziało na moją zaczepke. Nigdy też nie przywitali się z moim synem ( rownolatkiem). Zachowuje się tak, jakby mnie nie widzial i nie słyszał. Ze się do mnie nie odzywa ( chociaż powinien jakoś pokazać gestem, mimika ze się wstydzi, nie wiem wtulic się w mamę, albo spuścić wzrok, teraz ok, bo 4 latki się wstydzą już, ale wcześniej np. Mógł się rozplakac albo coś - a on nawet mnie nie widzi). Mój syn Też się z nim wita i pyta co słychać itd. mówi do niego a on nic. Mój syn ma zdiagnozowany zespół aspergera, nie mam porównania do zdrowych 4 latkow, ale sytuacja o tyle dziwna, że widzi mnie raz w tygodniu, zawsze gadam do niego, rodzice zamieniają kilka słów ze mną, a on nic, nie widzi mnie. Jeszcze tym bardziej w ogóle się nie odezwał, tylko jakieś gaworzenie, a mówi, bo slyszalam. Ze słuchem też ok, bo gadalam z mamą ( w rozmowie wyszło), ta zabawka to był telefon, mój syn tłumaczył, że się naciska i dzwoni a ten go olal, odszedł i jezdzil nim jak autem po drzwiach klatki schodowej.

Gość gość
mi to wyglada na jakas odmiane autyzmu ale specjalista nie jestem

Gość gość
Mój syn ma autyzm, wiem że każdy przypadek jest inny, ale nie spotkałam się z czymś takim. Mój zawsze wita się z sąsiadami i widać zainteresowanie dziećmi, ten mały nie. Mój jest bardzo placzliwy i w histerię wpada, ale tamten w granicach normy, także kurde. Zastanawiam się. Nie mam na celu obgadac, czy coś, tej mamie też nic nie mam zamiaru mówić. ChodI o to, czy tak zachowują się dzieci 4 letnie

Gość gość
Upupu