Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Są tu dziewczyny z galicyjską skomplikowaną duszą?

Polecane posty

Gość gość

Są tu dziewczyny z galicyjską skomplikowaną duszą?

Gość gość
co to jest galicyjska dusza

Gość gość
takie wewnętrzne skomplikowanie, zamknięcie itd coś jak w pochodzącym z tego miejsce książkach Emila Zegadłowicza, taka bardzo empatyczna dusza, ale zamknięta w sobie i raczej niedostępna, ale miła na zewnątrz.. taka galicyjska uprzejmość

Gość gość
jestem

Gość gość
Obecna:)

Gość gość
i co jesteście z tej Galicji? jeżeli tak to u was to "norma"? ktoś was rozumie z tym wszystkim na miejscu? pytam z ciekawości :-)

Gość gość
zgadza sie i co..

Gość gość
czy ja wiem? :-P

Gość gość
Mało jest śmiałków, wszyscy uciekają w popłochu:D

Gość gość
sorry ale w google wynikach nie ma terminu galicyjska dusza

Gość gość
jest ale nie po polsku, próbuj dusza galicji itd, to bardziej termin przedwojenny, bo komuna tego nie lubiła itd i mało zostało..

Gość gość
wpisz sobie dusza galicji ALE w books/ książki na wyszukiwarce na g..gle ; lub mity galicji, metafizyka galicji, a nawet czary galicja, to norma w tym regionie :-)

Gość gość
i znajdziesz np. dwie dusze Galicji, jedna pokorna, uległa itd, druga - buntująca się, obolała itd.. taka ciekawostka :-P takie dziewczyny muszą być interesujące :-P ciekawe czy wychodzą poza swój obszar pierwotny? :-)

Gość gość
Wychodzą do wybranych obszarów:D

Gość gość
ale czy dobrze kombinują? bo raczej w Małopolsce nie znajdą swojego wymarzonego szczęścia, a sa jakoś tam związane :-P

Gość gość
Związane są z innym obszarem:) w Małopolsce dużo smoków;P

Gość gość
raczej trudno znaleźć dla kogoś z tak pogmatwaną duszą, kogoś przyjacielskiego (w znaczeniu uzupełniającego itd) w tym samym regionie tak samo pogmatwanym.. a przecież Warszawy nie lubicie? to co? zostać tak i cierpieć na ten ból istnienia? :-P czy ruszycie tyłek?

Gość gość
pewnie że trudno:-P

Gość gość
a moze laski z południa mają urodę także z ludów południowych Europy, i temperamencik? :-)

Gość gość
sympatyczniejsi są panowie z pn kraju, południoki - szgoda gadać

Gość gość
Temat mnie zainteresował, jak bym czytała osobie .

Gość gość
ale to Twoja perspektywa, a co najbardziej jest seksowne dla facetów u Ciebie, na pewno nie ramiona:-)

Gość gość
nie do zdobycia, to jest Euro dla Polski :-)

Gość gość
i co? mówicie facetom o tej swojej skomplikowanej naturze? nawet jak są z wami blisko? czy nawet to nic nie zmienia :-(

Gość gość
czyli na pewno jesteście mega złożone, wewnętrznie nawet sprzeczne i macie jakieś dziwne zakorzenienie duchowe,mitologiczne, czy coś takiego.. pasuje do XXI wieku jak nic :-) i pewnie nie opuścicie tej Małopolski za nic, nawet jakbyście znalazły miłość życia pewnie.. konserwatyzm to podstawa na południu

Opis pasuje do mnie. Sa obszary,w ktorych zawsze bede sama mimo udanego zwiazku. Maz czesto domysla sie wielu rzeczy ale zostawia mi przestrzen,nie chce sie za bardzo zaglebiac do Mojego Mroku. Mam niewielu przyjaciol a ludzie mowia o mnie "mila", "sloneczko", "zawsze usmiechnieta". Mam swoj wewnetrzny,myslowy swiat. Ciekawy temat,pozdrawiam.

Gość gość
O tym sie nie mówi , poniewaz to jest empatia współodczuwanie ( nie mylić ze współczuciem ) najlepiej to rozumie osoba o podobnie skompliowanej duszy ... skomplikowanej w sensie "więcej czuje i widzi " niż inni , z jednej strony jest nadwrażliwa , a z drugiej harda , uparta , dumna , przekonana o własnej nieomylności , z rzadka jak już , o ile - chadza na kompromis ... Ale w gruncie rzeczy to przedobry człowiek , przesympatyczny , pomocny , lojalny , z sercem na dłoni ,skory do pomocy , jak juz komuś zaufa ... będzie ufał po mimo ... To czlowiek o bogatym wnętrzu , nigdy nie nudzacy sie samotnościa , to on decyduje z kim , jak długo czy w ogóle bedzie rozmawial .. Ale jezeli znajdzie osobę , ktora mu odpowiada , imponuje pod wzgledem intelektu , wiedzy , humoru , płenty , ciętej riposty , skojarzeń ... uwielbia rozmawiać , zawsze jest o czym , nigdy nie jest nudno . Duzo czyta , jest ciekawy , zglebia tajniki róznorodane , pamieta doskonale i ma wyobraźnię . Intuicyjnie ocenia i wyczuwa otoczenie , jest lubiany chociaz to despota , ma szcunek bo jest sprawiedliwy . Sprzeczności , maleandry wewnętrzne powoduja , ze tacy ludzie sa niezwykle barwni , inspirujący , bezinteresowni , mający pasję , zainteresowania bynajmniej niepowierzchowne v , czesto psychologia , swiaty wewnętrzne , sny i takie tam . Rozszyfrowac taka osobę jest bardzo trudno , bo uprzejmie choć z dystansem , nie odkrywa siebie z obawy przed zranieniem , bo długo leczy rany ... bardzo prosto , potrzeba czasu i akceptacji . Bezwarunkowej akceptacji tej osoby z jej wadami i zaletami .

Gość gość
18.38 jestem dokładnie taka sama :) podobnie jest w moim zwiazku ,również muszę miec swoja przestrzeń i tak, też mam swój wewnętrzny świat w którym mi dobrze samej. Nie potrzebuje wielu osób wokół mnie, do teraz myślałam że jestem Introwertykiem ale ten opis który tutaj przedstawiono idealnie opisuje mnie , to jak bardzo jestem złożona Sama lepiej bym siebie nie opisała .. Tak naprawdę Nikt jeszcze nie poznał mnie prawdziwej ,mimo że jestem od 10 lat w związku - bardzo udanym z resztą. Również mam wieelu znajomych, czuje ze jestem lubiana ale i chyba daje się lubić, jestem na codzień bardzo mila osoba i dobrym człowiekiem ...

Gość gość
a może o to chodzi, że dziewczyny z powiedzmy tzw. głęoką duszą :-) jak się ujawnią z tym wszystkim (ryzykując), to skąd mają wiedzieć CZY W OGOLE facet to skuma? ogarnie w całości? a jak nie, to nic nie zyskują.. to bardziej prawodopobne - ze to sie nie opłaca.. WIEC rozsądnie nie mówic, tak powstaje taboo.. :-( poza tym skąd macie wiedzieć czy facet ogarnie waszą "duszę" ? już historycznie złożoną, a jeszcze jesteście kobietami..