Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żal do rodziców o kasę

Polecane posty

Gość gość

Muszę to z siebie wyrzucić, choć wiem, że wiele zmiesza mnie z błotem. Mam okropny żal do rodziców o to, że nie są w stanie zapewnić mi mieszkania lub chociaż się dołożyć do niego. Mam już 24 lata. Do tej pory pracowałam dorywczo, na swoje zachcianki, ot 500zł max. Całe studia mieszkałam z rodzicami. Teraz chciałabym iść na swoje, ale rodzice nie są w stanie mi pomóc. Moi rodzice dostali mieszkanie od babci, ale mama powtarza "Były inne czasy". Mam żal, niesamowity, bo zarabiam najniższą krajową i jestem sama, boję się, że tu zostanę do końca życia. Mama chciałaby, abym się wyprowadziła, bo ma jeszcze oprócz mnie moje rodzeństwo i mieszczą się w 1 pokoju. Mama chciałaby, abym jednemu odstąpiła pokój i poszła "na swoje". Tylko, że nie mam "na swoje" pieniędzy i nikt mi nie może pomóc. Jak widzę, jak rodzice znajomych kupują im mieszkania albo się dokładają albo budują domy, to chce mi się płakać, dlaczego u mnie tak nie może być? smutny uśmiech Zaraz ktoś powie "Dorób się", ale jak z najniższej krajowej mam się dorobić, będąc sama, a musząc gdzieś mieszkać i jeść? Czy mam szukać bogatego chłopa,albo z mieszkaniem? Ten żal będzie chyba się ciągnął do końca życia....

Gość gość
up

Gość gość
Ha, mam to samo, tyle że moi inwestują ciągle w swój interes (a są kolo 70) i w d***e mnie mają. Jeszcze się mądrzą, a sami dostali i dom i firmę.

Gość gość
Trzeba było się uczyć.

Gość gość
won do roboty to zobaczysz jak to jest zarobic na siebie darmozjadzie i pasożycie !! bezczelna zdzira mieszkanie w prezencie by chciała dostać, żenada :O

Gość gość
Chyba pracuje nie ? Za najniższą krajowa. Ja podobnie . Tylko nawet moi rodzice nic nie mają .ojciec mieszka z matka swoją a moja matka i ja mieszkamy w nie naszym mieszkaniu po jej rodzicach który jest do działy z jej rodzenstwem ktorzy w kazdej chwili moga tu wjeść i czuc sie jak u siebie bo to chamy. Nic od nich nie dostałam i nie dostane na start nic nie mam . Noe to najgorsze. Najgorsze ze nie mam nawet od czego zacząć.

Gość gość
Pocieszyć cię? Za 10 do 20 lat rodzice zgłoszą się do ciebie po pomoc i opiekę na stare lata.