Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ta_fajna

Jakie wegańskie jedzenie zabrać na jednodniowy wyjazd ?

Polecane posty

heyoo :D Macie jakieś propozycje na wegańskie, zdrowe, smaczne i pożywne jedzonko które można zjeść w autokarze ? Bardzo ważne jest też żeby się szybko nie zepsuło i żeby nie zajęło dużo miejsca w plecaku . Z góry dzięx :* <3

Gość gość
kępkę trawy

Gość gość
Warto odświeżyć temat, bo jest przydatny. Zdrowego żarcia nigdy za wiele. Ja przedwyjazdowo proponuję smoothies na bazie wybranych płatków (na najbliższego głoda, ażeby nic się nie zepsuło w ciepełku) lub bananów, mieszanki bakaliowe, najlepsze są skomponowane przez samego siebie ;) Nie oszukujmy się, na wyjazdach warto jest jeść lekkostrawnie i zdrowo, przecież nikt nie chciałby w trakcie podróży utknąć w toalecie na stacji benzynowej.

Gość gość
Dobre są też fajne bułki pełnoziarniste i pomidorki koktailowe, na przykład. Tortille z wybranymi dodatkami, jeśli weganin je, to z tofu - jeśli nie, dobrze sprawdzą się kotlety warzywne, falafele ;) Banany, jabłka, no ewentualnie batony wegańskie (a najlepiej ciastka owsiane domowej roboty, idealna przekąska).

Gość gość
na wyjazd to kanapki. ja bym sobie zrobiła z kotletem z czegoś strączkowego, albo sojowego. z dodatkami. jak się nie ma czasu to z hummusem. i jakiś batonik, to wszystko, przecież to tylko jeden dzień.

Gość Suder
Mało to ciekawych produktów jest dostępnych w sklepach? My zawsze na takie krótki wypady bierzemy sobie hummus, PROFI ma kilka bardzo dobrych smaków w ofercie - http://profi.com.pl/hummus/#hummus firma kojarzona z pasztetami na pewno większość z Was brała ich paszteciki na wyjazdy, a jak widać mają też inne bardzo dobre produkty. :-)

Gość NieLubieMiesa1
ja ostatnio odkryłam przekąskę, jaką są batoniki Oho Natura. są wegańskie, naturalne, a dla osób lubiących nowe smaki polecam te bakaliowo-warzywne. wbrew pozorom są bardzo słodkie i nie czuć w nich posmaku warzyw.