Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie lubię rozmawiać o pieniądzach, czy jestem dziwna?

Polecane posty

Gość gość

Zupełnie nie rozumiem co ciekawego jest w rozmowach o statusie majątkowym, ciągłych licytacjach kto ma więcej a kto mniej i dlaczego. Powoli zostaję uznawana za dziwaczkę. W pracy rozmawiam towarzysko tylko z jedną osobą, starszą panią przed emeryturą. Ona mi opowiada o czasach swojej młodości i nie porusza kwestii materialnych. Reszta zespołu nieustannie przerabia co kto kupił i za ile, każdy dzień zaczyna się od czyichś słów- a wiecie co kupiłem/am? Mnie to nie interesuje więc nie rozmawiamy praktycznie już wcale. Poza pracą to samo. Wyeliminowałam już wszystkie koleżanki trzaskające dziobem o cenach ciuchów i kosmetyków. Z narzeczonym zerwałam również bo miał manię przeliczania wszystkiego na ceny samochodów i celem jego życia było kupno nowego auta w salonie. Przestałam kontaktować się z bratem bo ten znów wiecznie o kredytach tylko gadał. Do rodziców nie jeżdżę, bo matkę interesuje tylko ile zarabiam i ile jej mogę pożyczyć /na wieczne nieoddanie/. Koniec, zostałam sama. Spotykam sie co prawda z jakimś facetem ale czuje ze to długo nie potrwa bo on już coraz cześciej gada o tym jak się ustawili jego koledzy, a jemu się jeszcze nie udało ale pracuje nad tym i na pewno się uda. Dlaczego wszystko sprowadza się do tematu pieniędzy?

Gość gość
Ludzie ostatnio zwariowali przez pieniądze i żądze. Kiedyś tego nie było. Każdy żył i nikt nie gadał w kółko o hajsie, furach, d****h. Teraz wszystko się poprzewracał bo to ostatnie spazmy naszej cywilizacji przed śmiercią.

Gość gość
Hahaha jeśli dzentelmeni nie rozmawiają o kasie to znaczy że większość polaków jest hołotą?

Gość gość
Bo ludzie nie zajmują się już niczym innym niż pozyskiwaniem pieniędzy, spędzają czas w pracy którą nienawidzą, czasem nawet ją lubią. Ciężko jest rozmawiać o tym jaką się odniosło porażkę życiową czyli wybrany zawód czy też los zdecydował o tym co robimy. Jedyną gratyfikacją tego stanu są zarobki i zakupy i to poprawia im humor lub go psuje bo komuś powodzi się lepiej. Powodzenia w nawiązywaniu kontaktów :)

Gość gość
biedota nie rozmawia o pieniądzach bo ich nie ma i nie wie jak je zarabiać w większej ilości

Gość gość
Tak jw myśli tylko biedota

Gość gość
biedota też rozmawia o pieniądzach, różnica polega jedynie na tym że jedni rozmawiają o tym co już kupili, a drudzy o tym co by kupili gdyby te pieniądze mieli