Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawiecudzoziemka

Czy wyjazd za granicę to życiowa porażka?

Polecane posty

Gość prawiecudzoziemka

Jak sądzicie? Jakie macie doświadczenia? Cały dzień mi przykro po mojej dzisiejszej, krótkiej zresztą, rozmowie z mamą... Która jest chyba wyraźnie nieusatysfakcjonowana tym, że jej córka (ja) wykonuje proste prace na emigracji. Nie wstydze sie tego... Ale chyba inni zaczynają wstydzić się mnie.

Gość gość
jakie prace?? a mamusia to lekarz??

Gość prawiecudzoziemka
Pracowałam głównie w logistyce przez ostatnie 1.5 roku, przy kompletacji zamówien/orderpickingu, kontroli jakości. Mówię głownie, bo zaliczyłam 3 miesieczny epizod na produkcji (pakowanie jedzenia, które podają w samolotach, oraz kontrola jakości również:) )... A teraz ciężko mi się wkręcić na jakis magazyn za normalną stawkę, wiec kombinuje, ze chyba przebranżowię sie na pokojówke. Przynajmniej na jakiś czas. Moja matka generalnie jest z zawodu krawcową, ale nie pracuje w zawodzie.. chyba, że dorywczo. Czasami coś komuś uszyje, jakiejś znajomej, albo sasiadce. Tak to ojciec tylko pracuje... I to też... różnie już bywało z tym, bo był chory długi czas (problemy z sercem, a wcześniej jeszcze po prostu zwykle lenistwo pospolite- robil, jak mu sie chcialo. Byleby bylo na jedzenie, wiecej nie musi.)

Gość Prawiecudzoziemka
Podniose, bo temat przepadł a może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Jak dla mnie to nie. :-) podziwiam ludzi którzy wyjeżdżają. Są odważni. Dużo osób znam którzy wyjechali żyje im się dużo lepiej. Więc to nie wstyd. ;) I nie tylko biedni wyjeżdżają bo ludzie wykształceni z dobrą posada tutaj w Polsce takze wyjeżdżają. Nie ma się czego wstydzić. ;) rób swoje. Tak dla pocieszenia to mój narzeczony za tydzień tez wyjeżdża :( mimo że na polskie warunki nie zarabiał najniższej krajowej.

Gość gość
w obecnej sytuacji kraju to rozsądek stąd wyjechać

Gość gość
bez przesady, to żaden wstyd. Za granicą zwyczajnie można więcej zarobić niż w pl, nawet na byciu opiekunką osób starszych. Ja pracowałam na tym stanowisku w zeszłym roku, wyjazd na dwa miesiące 1400 euro za miesiąc w tym EJ JOB które ten wyjazd organizowało zapewniło mi także transport zakwaterowanie i wyżywienie