Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy maksymalnie najpózniej powiedzieć rodzinie o ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

Mam jedno dziecko już i teraz prawdopodobnie jestem w drugiej ciąży . Przy pierwszym rodzina jak się dowiedziała była nie do zniesienia , wciskano we mnie jedzenie a jak nie chciałam to byłam zła bo nie dbam o dziecko i jak ja tak mogę , na każdym kroku zaczęło się pouczanie , wydzwanianie po każdych wizytach , straszenie mnie jak np, nogi mocno mi puchły lub komuś się nie podobały wyniki . Najbliższej rodziny nie mam . Jeśli ciąża się potwierdzi a wszystko na to wskazuje to powiem tylko mężowi a rodzinie najchętniej powiedziałabym jak już brzuch byłby mocno widoczny . Mam w rodzinie takie osoby co o wszystko od razu wypytują , jak na jakimś przesłuchaniu . Myślicie że będzie to nietakt z mojej strony ?

Moja siostra przyrodnia powiedziała własnej matce jak się już brzucha nie dało ukryć, więc wiesz. Rób jak uważasz.

Gość gość
myslę, że najpóźniej to tak przed północą

Gość gość
kochana-Twoje życie, Twoje ciało, Twoje dziecko. Rób tak, żebyś żyła w zgodzie ze sobą i była zadowolona. Nie żyjesz dla innych. I gratuluję!:)

Gość gość
Nie wiem co zrobić . Poczekałabym spokojnie to końca 4 miesiąca , ale też trochę obawiam się co zaczną mówić jak powiem że to już prawie 5 miesiąc . W sumie często się odwiedzamy i normalnie powiedziałabym gdyby oni w tej sytuacji zareagowali normalnie , teściowa potrafił mi nawet wygarnąć to że bardzo dużo przytyłam i na pewno sie obżeram , miałam wielowodzie i obrzęki , a na początku podstawiała sagany pod nos . Traktują mnie jak jakieś dziecko niepełnosprytne , dziecko za mało je , wciskają słodycze , za zimno . Po porodzie na drugi dzień po wyjściu teściowa wpadła z rana i zaczęła mi sprzątać i gotować obiady , lamentując że mieszkanie nie wysprzątane i wszystko zle robię przy dziecku .