Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada odmówić pracownicy godziny przysługującej na karmienie dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma dwa lata. Mam salon kosmetyczno-fryzjerski, jestem dobrą szefową, ale nie mogę znieść myśli, że jakaś kobieta miałaby mieć lepiej niż ja i moje dziecko. Ja szybko wróciłam do pracy po porodzie i nie pozwolę, alby moje pracownice miały w tym względzie lepiej. Tym bardziej, że dzięki mnie mają na chleb i powinny mi być wdzięczne. Poza tym nie umiem zorganizować pracy tak, by nikt na tym nie ucierpiał. Ale jestem dobrą szefową.

Gość gość
Wy to sie juz w ogole przestaliscie starac! :(

Gość gość
Ale przecież staram się, mam salon kosmetyczno-fryzjerski!

Gość gość
Hahaha nie pos/raj sie z tej złości ze ktos moze wiecej niz zwykły szary pracownik bo widac ze ubodło! Otwórz sobie interes i wtedy pogadamy :D

Gość gość
Ale to nie jest kwestia tego czy wypada czy nie. To reguluje kodeks pracy i tyle w temacie

Gość gość
Nienawidzę moich pracownic. Ale jestem dobra szefowa.

Gość gość
nie tylko nie wypada ale wręcz nie można bo nie ma takiej możliwości. Takie sa przepisy.

Gość gość
Ilość przerw na karmienie zależy od wymiaru zatrudnienia. Kobiecie zatrudnionej na: - mniej niż 4 godziny dziennie przerwy na karmienie nie przysługują wcale. - co najmniej 4 godziny dziennie, ale nie więcej niż 6 godzin dziennie przysługuje jedna przerwa na karmienie. - więcej niż 6 godzin dziennie przysługują dwie przerwy na karmienie piersią. Natomiast długość przerw na karmienie uzależniona jest od liczby dzieci, które pracownica karmi piersią. Jeżeli pracownica karmi: - jedno dziecko - przysługują jej przerwy w pracy po 30 minut każda. -więcej niż jedno dziecko - przysługują jej przerwy w pracy po 45 minut każda. Należy przy tym zaznaczyć, że jeżeli matka karmi piersią więcej niż jedno dziecko, nie muszą to być dzieci urodzone podczas jednego porodu, aby przysługiwały jej przerwy po 45 minut każda.

Nie możesz odmówić, bo nie masz takiego prawa. Pracownica Cię informuje, składając oświadczenie (nie, nie potrzebuje zaświadczenia od lekarza, sprawdź sobie kodeks pracy), Ty przyjmujesz do wiadomości i tak organizujesz jej pracę, żeby jej miała na tę jedną godzinę dziennie mniej. Jak - to Twój biznes, od tego jesteś szefem.

Gość gość
Oszaleliscie, przeciez to oczywiste prowo a wy odpowiadacie jak przyslowiowe pelikany

Gość gość
gość wczoraj ale mam z Ciebie ubaw kretynko, Ty nawet nie widzisz jaka jesteś głupia. Wydaje Ci się, że jesteś wielką biznes wonen, ale słoma z butów Ci wystaje :D I tak śmiesznie się złościsz :)

Gość 1i1
A własnego biznesu nie muszę otwierać, bo mam wysokie stanowisko w administracji państwowej, czyli za taką samą kasę co Ty, o ile nie większą, ciepłą posadkę bez zagrożenia bankructwem. I co, ubodło? Hahahahaha. Taka z Ciebie zawistna, prymitywna baba, że SZOK. Gardzisz ludźmi, ale uważasz się za taką super. Jak można mówić, że nie pozwolisz, żeby ktoś miał lepiej niż Ty? Śmieszne jest to, że Ty nie widzisz jaka jesteś żałosna. Acha, to właśnie Ty dzięki swoim pracownicom masz na chleb. One mogą pójść do innego zakładu i nic się im nie stanie, natomiast u Ciebie miesiąc postoju może przyczynić się do Twojego bankructwa.

Gość gość
Zakładam, że to prowo w odpowiedzi na temat o godzinie na karmienie, który przewijał się tu niedawno ;) I satyra na wypowiadające się tam oburzone business woman, zapracowane kobiety prowadzące swoje własne "firmy", ale obecne 24/7 na kafeterii :D regaujące na każdą odpowiedź z prędkością swiatła :D

Gość gość
Gość 8.18 administracja państwowa?buahahah :-D rzeczywiście bardzo ambitna praca :-D

Gość gość
Bankructwo mi nie grozi i to wcale nie dzięki pracownikowi ale dzięki umówię jaką mamy zawarta. Szczerze...to nawet ze samych swoich klientek wyżyje spokojnie :D bo to nie salon w Pcimciu dolnym z hybryda, rzęsami i farbami do wlosow jedynie a rowniez z cała paleta wielu zabiegów pielęgnacyjnych. Ahhhh i skoro taki z Ciebie pracownik roku to nie ujadaj na forum po 8 rano bo to juz Twoje godziny pracy! Pa frustratko która to musisz zakładać o mnie tematy :D i nie zapomnij nakarmić cyckiem kilkulatka w domu!

Gość gość
ha ha ha widziałam tamten temat o tym korzystaniu z godziny krócej bo ktos karmi cyckiem dwulatka....przesada ale baby to maja nierówno w deklu...niezła torollica z ciebie autorko skoro zakładasz temat o ludziach ktorzy sie inaczej wypowiedzieli....państwowa posadka...jassnneeee to co tu robisz w takich godzinach jak juz ktos słusznie zauważył...? do roboty idz..!

Gość gość
Prowo, a wy łykacie, jak spermę.