Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypowiedzenie umowy o pracę przez pracownika

Polecane posty

Gość gość

Pracuję w administarcji publucznej i planuję wypowiedzieć umowę o pracę, ale nie chcę skałdać wypowiedzenia bezpośredniemu przełożonemu ani kadrowej ponieważ zdarzały się w przeszłości przypadki że te osoby nie chciały przyjąć wypowiedzenia przez pracownika. W ziwązku z powyższym planuję złożyć wypowiedzenie na dzienniku podawczym urzędu i zastanawima się czy zlożone w taki sposób będzie skuteczne (oczywiście miałabym dla siebie kopię z prezentatą) i czy ew. osoba pracująca na dzienniku podawczym może odmówić przyjęcia wypow. Jeśli ktoś orientuję się jak to wygląda bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam Monika

Gość gość
A mailem nie możesz wysłać?

Gość gość
Złożone w ten sposób będzie ok. Nikt nie ma prawa odmówić przyjęcia wypowiedzenia.

Gość gość
Przygotuj dla siebie drugi egzemplarz i niech Ci na nim potwierdzi wpływ.

Gość gość
dzieki za odp.:)

Gość gość
najlepiej, najprosciej za porozumieniem stron - tryb natychmiastowy :) mozesz tez przeczekac do konca umowy ale to chyba nie wchodzi w gre w twoim przypadku idz do przelozonych porozmawiaj i zloz wypowiedzenie - tak robia ludzie z klasa dziennik podawczy tez moze byc, powinni przyjac i nie robic problemow, jednak zostanie to zle odebrane przez zespol tak czy inaczej wiadomosc rozniesie sie w tempie ekspresowym dlaczego sie zwalniasz? mobbing?

Gość gość
Mobbing, kwestia zarobków i kilka innych kwestii, poza tym udało mi się znaleźć inną znacznie lepiej płatną pracę. Preferowałabym wersję z dziennikiem podawczy ponieważ miałam okazje zobaczyć jak kończono współpracę z innymi pracownikami i wiem, że na rozmowę z klasą nie ma co liczyć.

Gość gość
wspolczuje, tez kiedys mialam mobbing w pracy wszystko sie uda, nie martw sie powodzenia :)

Gość gość
wujek google nie boli serio, pełno jest na ten temat w necie

Gość gość
autorka pytała o skuteczność wypowiedzenia a nie o przyczyny....