Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o pomoc Spuszczanie wody z bojlera

Polecane posty

Gość gość

Witam , posiadam bojler ja na tych zdjeciach : forumbudowlane.pl/instalacje-wodne/spuszczanie-wody-z-bojlera-t51091 Nie zabardzo rozumiem jak mam spuscic wode z tego co ktos napisal na tamtym forum, dodm ze jestem kobieta i nie moge liczyc z tym na zadnego faceta ;/ Prosze aby ktos mi to latwo i dokladnie wytlumaczyl krok po kroku. Chce spuscic wode poniewaz cieknie mi gdzies z tej szarej pokrywki jak bojler pobiera wode, zakrecilam glowny zawor w domu od wody i nie cieknie ale gdy go tylko odkrece to woda cieknie, co wazne nie moge zakrecic samego doplywy do bojlera poniewaz te "pokretla" co na tych zdjeciach mam za taka jakby scianka, prosze bardzo o pomoc !! ;c

Gość gość
w linku w slowie "bojlera" nalezy usunac spacje

Gość gość
Proszę bardzo o pomoc :( !

Gość gość
No po prostu...,zakręcasz dopływ wody,następnie powinnaś mieć u dołu (w najniższym punkcie)jakiś za worek do spuszczania,jak nie ma to można to zrobić przez zawór bezpieczeństwa lub w ostateczności rozkręcić jakiś element instalacji i spuścić wode :D PROSTE! myślenie nie boli! Powodzenia! :D

Gość gość
Dokladnie. Najpierw zakrec wode, powinnas gdzies miec zawor a potem po troche spuszczaj wode z bojlera przez ten "maly kranik" i to tyle.

Gość gość
Wiem ze tak mozna z tym za na kilku zdjeciach w internecie pokazujacych jak wyglada ten zawor bezpieczenstwa bylo takie wahadełko ktore ma wlasnie sluzyc ku jego poluzowaniu jakby, problem w tym ze ja nie posiadam takiego wahadelka na tym zaworze