Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie są konsekwencje w braku ciągłości dostarczania zwolnień lekarskich?

Polecane posty

Gość gość

Mój lekarz wyjeżdża na dwa tygodnie na urlop. Ja byłam umówiona na jutro, chciał mi przedłużyć zwolnienie lekarskie, ale nie będę mogła przyjść w ten dzień na tę wizytę (ważna sprawa rodzinna :/) i stnaie się tak, że będę miała u pracodawcy 2 tyg.nieobecności bez zwolnienia wypisanego. Czym to grozi? Oprócz mniejszych pienędzy z tytuły chorobowego?

Gość gość
serio? nawet dla ciężarnej? przecież ciężarnej nie można zwolnić

Gość gość
nie miałam pojęcia. Naprawdę?

Gość gość
Nie masz l4 to znaczy że możesz pracować i musisz się wstawić w miejscu pracy, i tyle w temacie

Gość gość
ok no trudno nie będzie mnie chyba na pogrzebie :| w rodzinie.

Gość gość
Dzwonilas do lekarza i pobowalas zmienic godzine?

Gość gość
no tak, on w ogóle jest tylko jutro a potem aż za dwa tygodnie więc nic nie mogę zrobić, albo jutro pójdę albo nie mam tego zwolnienia. i to on tylko jest w tych godzinach co mi nie pasują...

Gość gość
przedstawiłam mu jaka jest sytuacja, czy nie da się w drodze wyjątku zostawić mi tego zwolnienia gdzieś w recepcji a on odmówił...

Gość gość
co mnie to obchodzi że on na urlop jedzie.

Gość gość
idź do innego lekarza niech Ci wy pisze zwolnienie, w czym problem?

Gość gość
ale jak to sobie wyobrażasz, pójdę do pierwszego lepszego lekarza i mi wypisze zwolnienie? śmiechem mnie zabije...

To śmigaj do DOWOLNEGO lekarza (np. do internisty), przedstaw sytuację, może się zlituje. Jak nie, a nie chcesz wylecieć z pracy (tak, ciężarną można zwolnić dyscyplinarnie, brak obecności w pracy przez 2 tygodnie jest idealnym powodem), możesz wypisać wniosek o urlop, albo o urlop bezpłatny, jak nie zdziałasz nic u żadnego lekarza.

Gość gość
masz podstawy do tego zwolnienia? bo jak tak to KAZDY LEKARZ Ci je wy pisze nawet internista.

Gość gość
16:40 no właśnie nie wiem czy mam podstawy, bo jeden lekarz twierdzi że mam, a drugi że nie mam...

Gość gość
Czyli nie masz podstaw jesteś zdolna do pracy a zwolnienie jak zwykle bywa na ciążę wystawione. Cóż...

Gość gość
to czekają Cię 2 tygodnie pracy.

gość dziś "co mnie to obchodzi że on na urlop jedzie." A co jego obchodzi to ze ty masz pogrzeb, albo ze musisz do pracy, czy jeszcze cokolwiek innego? Tyle samo go ty obchodzisz, ile on ciebie

Gość gość
na szczęście udało się, przyjmie mnie wcześniej. Ufff... no tak, jest to na ciążę, bo jestem w 8 miesiącu a praca jest ciężka, z dzieciakami małymi i ciągle są w tej ochronce jakieś infekcje, dwa razy już złapałam kaszel ostatnio..już srednio dawałam radę. Jeden lekarz mi powiedział, że dziwne że dopiero teraz idę na L4 a drugi mi powiedział, że jego matka to do dnia porodu pracowała, ale ten drugi to wiejski konował. Pewnie jego mama buraki tarmosiła jeszcze na pół godziny przed wyjazdem na porodówkę.

Gość gość
17:10 nosiłaś tez cegły matko polko? jeju jak ja nie lubie takich siłaczek w ciąży...ciąza to czas kiedy masz się oszczędzać i odpoczywać. pozdrawiam autorko też miałam l4 ale całą ciążę od 2 miesiaca a nie jak Ty od ósmego kura_na_rosół masz trafny nick...widać że kura z ciebie, kurzy móżdzęk taki

Gość gość
na rowerze w ósmym miesiącu? gratuluję bycia robokopem... ja próbowałam jeździć rekreacyjnie ale bolało mnie krocze od tego już od 5 miesiaca ciazy i spasowałam. a przed ciążą dużo jezdziłam

Gość gość
2 tyg nieobecnosci bez zwolnienia,a ta sie pyta jakie konsekwencje. Pytanie przebilo wszystkie inne pytania inernetow.