Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za szybko wybaczam, jestem miękka, chamskie odzywki męża

Polecane posty

Gość gość

np mąż jest nie miły do mnie, z byle powodu podnosi głos i dosyć chamsko się odzywa, później mnie przeprosi i powie, że był zbyt stanowczy, a ja od razu wybaczam. jest mi przykro, ale nie chce się juz kłócić, nie lubię cichych dni itp. tylko że po kilku dniach znowu to się zdarza, czasem w towarzystwie. może gdybym się naprawdę porządnie obraziła to by się to już nie powtarzało? jak to jest u was? ps. nie jestem zahukana itp, sama zarabiam itp żeby zaraz nie było. mąż tez mnie nie wyzywa, ale używa przekleństw, np. zapytam go o coś trzeci raz to powie "już ci to k***a mówiłem, czego nie rozumiesz" :(

Gość gość
Hmm skąd ja to znam. Miałam identyczną sytuacje. W końcu postanowiłam że skończyły się dobre czasy. Nastąpiła właśnie taka sytuacja(byłam wtedy w 4 miesiącu ciąży). Wyszłam do kuchni,nie chciałam na niego patrzeć. Gdy przyszedł i mnie przepraszał,wstałam i powiedziałam żeby przemyślał swoje zachowanie,ubrałam się i wyszłam z domu na 3 godziny. Wydzwaniał,pisał- nie reagowałam. Gdy wróciłam dalej mnie przepraszał...Nie odzywałam sie w ogóle. Od tego czasu jak ręką odjął.

Gość gość
Mnie się nie udało oduczyć takich zachowań. Rozwiodlam się z bucem.

Gość gość
myslicie że takie odzywki to powód do rozwodu?

Gość gość
Walnij go w pysk

Gość gość
Gdyby moj maz tak sie do mnie odzywal ...to sama nie wiem. Chyba wszytsko w domu fruwaloby pod sufit.Nawet sobie tego nie wyobrazam. Jedna z Was napisala, ze zniknela na 3 godziny. MNie nie byloby w domu z tydzien... ale ja jestem taki złośnik ;)

Gość gość
Tak, takie odzywki to powód do rozwodu albo poważnej pracy nad związkiem, a to dlatego, że mężczyzna takimi słowami pokazuje, że nie szanuje swojej żony. Bez wzajemnego szacunku nie ma normalnego małżeństwa.

Gość gość
Ja też to znam z codzienności. Raz odeszłam na miesiąc od niego, chciałam się już rozwodzić na poważnie, ale przyjeżdżali z teściowa do mnie i jeczeli, żebym wróciła. Mam tego dość, sama zaczęłam się do niego po prostu chamsko odzywać. Widać, że to mu się nie podoba. Mój jest taki, że zaczyna szczekac, a za pół godziny normalnie chce rozmawiać jakby nic się nie stało. Wczoraj się zdziwił jak spytał się mnie spokojnie o listę zakupów i ile orientacyjnie będzie kosztować, a ja z pyskiem do niego, że k*****a wróżka nie jestem i skąd mam wiedzieć. Niech poczuje się tak jak ja codziennie. Ech... Ja nie mam siły, jestem z nim tylko dlatego, że jest malutkie dziecko i nie mam pracy. Nie mam ochoty żyć w takiej patologii.

Gość gość
Moj maz tez czasami irytuje sie glupotami a sam czasami robi cos jakby mial jaja powiazane. U mnie rozmowa nie sprawdza sie, obrazanie tez nie bo obraca kota ogonem, darcie sie na niego tez nie, no i nawet zachowywanie sie tak samo. Moj jest nie do zmiany. Na szczescie nie jest tak caly czas

Gość gość
Jak to mąż cię nie wyzywa, skoro wplata przekleństwa w wypowiedzi do ciebie? takie odzywki świadczą o braku elementarnego szacunku, ale to nie jest raczej coś, co się objawiło teraz - wyszłaś za chama i prostaka, jakich rad oczekujesz?