Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość li smutna

walka z nieświezym oddechem. co robić? jestem załamana :(

Polecane posty

Gość li smutna

myje zęby po każdym posiłku a czasem między posiłkami jeśli przerwa jest długa jednak mimo to mój oddech ciągle jest nieświeży już po kilku minutach od umycia zaczyna niemiło pachnieć, nie wiem co robić, myje zęby często a jak wychodze gdzieś to zawsze biore gumy miętowe i ciągle je żuje, ale to też nie pomaga :( jak moge pozbyć się niemiłego zapachu?

Gość gość
W pierwszej kolejności idź do dentysty. Może masz próchnicę/zepsute zęby itd. Jeśli sie okaże ze to nie to, a twoje zęby sa zdrowe, to być może jesteś na coś chora i przez to masz nieświeży oddech. Pomyśl czy masz jakies inne objawy i wybierz sie do lekarza.

Gość gość
Są 2 powody: 1. kwestia higieny jamy ustnej, czyli oprócz mycia to jeszcze nić dentystyczna, żeby pozostałości po jedzeniu powyciągać, szczoteczka nie daje rady. To możesz zrobić już od ręki, pójść kupić, koszt kilka zł. Tylko nie szalej za mocno, żeby dziąseł nie uszkodzić. Kolejny krok w tej grupie to dentysta. Załatać dziury, zrobić czyszczenie, żeby usunąć kamień z zębów. 2. sprawa żołądka, możesz mieć bakterie czy jakieś inne tematy i tu musisz już iść do lekarza, zrobić gastroskopie i posprawdzać co i jak. :-)

Gość li smutna
zeby choc czesto sie psuja to od razu sa leczone, co pol roku chodze do dentysty i 2 miesiace temu mialam ostatnia wizyte, zeby mam zdrowe a i mialam wczesniej usowany kamien (teraz jak na razie nie mam) zaczne uzywac nici dentystycznej ale to chyba na jezyku mam taki nieprzyjemny zapach

Gość gość
Nieświeży zapach to bakterie które są w jamie ustnej.Używaj Płynu do płukania jamy ustnej Listerine albo Auafresh.Chociaż najlepszy Listerine,bo jest najmocniejszy.Używam kilka lat tego płynu po myciu zębów pastą.

Gość gość
Zjedz kupe przy partnerze, zawsze nieświeży oddech na aromat kupy będziesz mogła zgonić :classic_cool: