Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ile wizyty u ginekologa w II i III trymestrze

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie odnośnie częstotliwości wizyt u ginekologa w II i III trymestrze. Obecnie jestem w końcówce II trymestru i mam kolejną wizytę po 8 tygodniach. Wydaje mi się, że odstęp między wizytami jest za duży. Jak to jest u Was? Wiem też, że pod koniec ciąży wizyty są co 2 tyg, ale jak szybko to też nie wiem

Gość gość
Ja miałam przez całą ciążę co 4 tyg, w 37tc ostatnia wizyta, a w 38 urodziłam 4200g dziecię :)

Gość gość
ja mialam wizyty średnio co 4 tygodnie. Na koniec ciąży pomiedzy przedostatnia a ost wizyta - 2 tyg. 8 tygodni to rzeczywiscie bardzo dlugo

Gość gość
Ja też miałam raz taka przerwę 8tyg. Na koniec miałam wizytę co 3tyg.

Gość gość
Tu autorka. Ja też miałam dotychczas wizyty co 4 tyg. A tym razem mam po 8 tyg. Nie wiem, może to jakaś pomyłka. Bo aż dziwne, że tak długo muszę czekać. Tym bardziej, że mam problem z infekcjami. Po 8 tyg to mogą się tam u mnie dziać już "cuda niewidy"

Gość gość
Jak to jest u Was dziewczyny?

Gość gość
U mnie raczej w drugą stronę - pod koniec wizyty co trzy, a nawet dwa tygodnie i trochę byłam niezadowolona, bo ciąża książkowa, a wizyty prywatne. W pierwszej ciąży (inny lekarz) miałam wizyty raz w miesiącu. Jeżeli to ciebie zaniepokoiło to mogłaś zapytać od razu lekarza. Ale z drugiej strony tego co czytam to chyba tylko u nas jest tak zaawansowana opieka nad ciężarną. Moim zdaniem jeżeli będziesz miała problem z infekcją to dzwoń do lekarza chociaż po receptę.

Gość gość
gość dziś Dziś dopiero spojrzałam na karteczkę, którą dostałam. A zapisuje położna na wizyty. Pytała o godzinę czy mi pasuje, ale nie pamiętam czy mówiła o dacie. Teraz już nie pracuje więc data czy godzina są mi obojętne, dlatego nie dopytywałam podczas wizyty na kiedy zostałam zapisana

Gość gość
Up

Gość gość
up

Gość gość
Ja przez całą ciążę wizyty co 4 tygodnie. Teraz 36tc i miałam wizytę w 34 i następna będzie w 38.