Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezsenność w ciąży

Polecane posty

Gość gość

hej kobitki - czy któraś z was jest w ciąży? Czy też dotyka was bezsenność w ciąży? Jak z nią walczycie? nie chcę brac żądnych tabletek na sen bo one chyba nie sa zbyt zdrowe dla moje maleństwa - co radzicie?

Gość gość
No ja czasami mam problem z zaśnięciem a jestem w 4 miesiącu ciąży a Ty w którym jesteś?

Gość gość
ja zaczęłam medytować, dokładnie medytację relaksacyjną i mi pomogło bardzo. Nie dość, że spałam jak suseł to jeszcze mnie to uspakajało :) a polecił mi to moja prowadząca ginekolog :) Polecam i wam

Gość gość
Ja jestem w 6 miesiącu tak pod koniec już - a jak ćwiczyć taką medytację relaksacyjną? Tez mi wspominała ginekolog kiedyś o tym, że na zdenerwowanie taka medytacja jest dobra - jakaś książką do tego czy cos?

Gość gość
Ja zamówiłam sobie na stronie http://gerelaxis.pl/. Macie tam PORADNI MEDYTACJA KROK PO KROKU, 4 nagranie muzyki do medytacji na MP3 i jeszcze ciekawe ćwiczenia - dla mnie super :)

Gość gość
Ok sprawdzę.

Gość gość
Bezsenność w ciąży to dość częsta przypadłość - można to "leczyć" ale trzeba próbowac korzystać z technik, które sa jak najmniej inwazyjne. Dora jest medytacja to FAKT. Dobre sa też ziołowe herbatki ale żeby nie przesadzać i najlepiej to skonsultować z lekarzem.

Gość gość
Testowałam wczoraj te nagrania i super :) POMOGŁO :) zasnęłam i przespałam spokojnie cała noc (tylko 2 razy siku było) :D ale tak to spałam i się wyspałam :) SUPER odprężające przed snem

Gość gość
Bezsenność w ciąży jest normalna i naturalna. 99% kobiet w ciąży tak ma.

Gość gość
ok ja też to dziś sprawdzę bo mam problem z bezsennością już ponad 2 miesiące i nic nie pomaga :(

Gość Antkowa2016
Witajcie, Ja tez to mam, zaczelo sie od 7 mca, przewracam sie z boku na bok i nic :( jak usne z przerwami na 4 h to wszystko, jeste juz strasznie zmeczona i sfrustrowana, jak sobie poradzic? W ciagu dnia nie moge odespac.. Nie moge zasnac rowniez, ciagly bieg mysli kak porod, czy bede dobra matka, czy dam rade, jak partner sie spisze itd. Jak tu przezyc do.konca ciazy?