Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

organizacja chrzcin w domu na 20 osób za ok 700 zł menu

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś pomoże dobrać menu?

Gość gość
o ja pitole, po odjeciu na ciasta napoje owoce, nie wychodzi nawet kwota na tani obiad co ci przyszło do głowy z taka kwota??? a jak z różnych powodów mozesz tylko tyle wydac to musisz postawic na sezonowe warzywa

Może bigos?I pierogi , śledzie na zakąskę. Jest lato więc można zrobić grilla za 700 zł spokojnie da radę.

Gość gość
o tak bigos z mlodej kapustki napewno jak np 2 cieply posiłek, salatki teraz jest duzo mozliwosci od dziadówki z młodych warzyw po wszelkie greckie ziemniaki mizeria itp tez wyjdzie grosze teraz do tego jakies ciekawe miesko zawsze dodatkowo mozna upiec udka itp na później tez tanio

Gość gość
mnie się wydaje, że można zrobić spoko imprezę za tą kasę, standardowo rosół może być na porcjach rosołowych z kaczki i kurczaka z dodatkiem kości wołowych, tani jak barszcz a na prawdę pyszny, na drugie ziemniaki + standardowy schabowy ( na noc rozbite schabowe zamocz w zimnym mleku i do lodówki napęcznieją i wyjdą ogromne po usmażeniu do tego będą mega soczyste)+ mizeria czy sałatka z pomidorów. Drugie ciepłe danie np. bigos lub bogracz można zrobić za przyzwoite pieniądze. Sałatka z młodych jarzyn+ sałatka z makaronu gwiazdki, ogórka pokrojonego w kosteczkę i kiełbasy szynkowej w kosteczkę z majonezem ( bardzo ładnie się prezentuje), do obiadu ugotuj kompot, na stół musisz postawić soki + wodę z plasterkiem cytryny, ze 3 ciasta np sernik i jakieś z sezonowymi owocami i ptasie mleczko z białek. Jako wędlinę upiecz dzień wcześniej po kawałku różnego mięsa i pokrój w plasterki, do tego jakieś pikle, pomidorki, ogórki. I jakiś alkohol opcjonalnie :)Myślę, że wyjdzie dużo taniej niż 700 zł. Jeśli włoży się trochę pracy i czasu. Tylko przy malutkim dziecku różnie z tym czasem :)

Gość gość
te 700 zł to mniej więcej tyle ile uda mi się wygospodarować, niestety mąż jest chory i nie pracuje a ja na macierzyńskim, ta kwota to i tak wysiłek ale chcemy zrobić dziecku tą uroczystość. Mam warzywka sezonowe i owoce z działki, mam od mamy swojskie jajka bardzo dużo a mięska poszukam w dobrej cenie i faktycznie zamiast wędlin upiekę. dzięki za podpowiedzi.

Gość gość
skoro jeszcze masz jajka to koniecznie jajka w majonezie z koperkiem szczypiorkiem rzodkiewka itp albo faszerowane możesz tez jako deser zaserwowac w jakichs pucharkach owoce sezonowe zalane galaretka i bita śmietana

Gość gość
podnoszę, moze ktoś jeszcze sie wypowie

Gość gość
Drugi gorący posiłek to moze byc strogonow bądź inny gulasz. A na stole salatka jarzynowa, wędlina na talerzu, placki, na pierwsze mozesz podac tradycyjnie rosół z makaronem + dewolaje z ziemniakami i jakas salatka. Mozesz jeszcze zrpbić jakąś inna sałatkę np. Gyros lub grecka i bedziesz miec 2 rodzaje salatek

Gość gość
O mozesz jeszcze zrobic galaretki z miesa drobiowego.

Gość gość
Rosół zrazy zawijane,karkówka pieczona q plastrach z pieczarkami.Na zimno mięsa pieczone sałatki ,jajaka ,2 rodzaje ciast ,kompot do picia ,woda mineralna owoce i lody Moim zdaniem spokojnie wystarczy kasy .