Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból zęba a paniczny strach przed dentystą. Dziewczyny pomóżcie!

Polecane posty

Gość gość

Przez całą ciążę nie mogłam chodzić do dentysty bo ciąża była najpierw zagrożona porinieniem a później porodem przedwczesnym. Musiałam leżeć i nie mogłam narażać sie na stres. Mam paniczny strach przed dentystą . W nocy zaczął boleć mnie ząb. Idę o 14 sie go pozbyć. Tak strasznie sie boje. Może to śmieszne ale boje sie bólu mimo tego że rodziłam,byłam nacięta i szyta bez znieczulenia i mnie to nie bolało. Co do panicznego strachu to mam uraz jeszcze z dzieciństwa. Chodze tam jak już musze. Nie raz zdarzylo sie że tuż przed wejściem do gabinetu po prostu uciekałam. Boli...wiem że nie przestanie i musze coś z tym zrobić . Miala ktoras z was podobny problem? Jak sobie poradziłyście ?? Pomocy !!

Gość gość
Czesc. Znieczulenie. Niech dentysta Ci je da i nie bedziesz czuc bolu.

Gość gość
Przecież da ci znieczulenie to nie średniowiecze. Jesteś dorosła kobieto opanuj sie trochę. A z dzieckiem jak kiedyś pójdziesz do dentysty? Jak sama swiecisz takim przykładem :O

Gość gość
Nie wyobrażam sobie rwać zęba bez znieczulenia. Ja rwałam z miesiąc temu byłam w piątym miesiącu i poprosiłam o najmocniejsze znieczulenie. Tyle że ja mam bardzo fajną dentystkę i długo do niej chodzę wiec się nie stresowałam. Za trzy miesiące rodze i na samą myśl mam stresa, wolałbym dziennie zęba rwać. Trzymam kciuki

Gość gość
Jestem na 100% pewna ze u dentysty będzie mniej bolało jak teraz Cie boli:) powiedz że się boisz chcesz znieczulenie i po bólu :)Nie wydziwiaj bo zęby nie leczone psuja pozostałe!

Gość gość
Widocznie nie boli Ciebie tak bardzo. Jak mnie dorwał w ciąży ból ósemki (zaznaczam, że pokruszyła mi się w ciąży), a była niedziela, top rwałam na pogotowie i nie obchodziło mnie to że jest to nfz byle by ktoś mi pomógł.

Gość gość
Ból zęba może tak dać się we znaki, że u dentysty będziesz prosić by go rwał natychmiast nawet bez znieczulenia :) A ja tydzień temu rwałam po raz pierwszy zęba (ósemkę) i szłam z duszą na ramieniu. Dostałam znieczulenie i nawet nie wiedziałam kiedy było po wszystkim :) Strach ma wielkie oczy.

Gość gość
Dzięki. Poszłam i dalej się męcze. Okazało sie że to nie ząb mnie boli a dziąsło od wyrastającej ósemki..i tak promieniuje