Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie czuję się kobieco w ciąży!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 miesiącu i czuje się jak słonica, inkubator, a nie jak kobieta. Mimo, że niewiele przytyłam, to strasznie puchną mi nogi, w nic się nie wciskam, mam wrażenie, że się toczę, a nie chodzę, nie mogę na siebie patrzeć w lustrze. Mam gębę jak księżyc, zapuchnięte oczy, bo się nie wysypiam, boli mnie spojenie łonowe i stopy ;( Mam dość

Gość gość
Jestes lekko ograniczona fizycznie, ale przestan sobie wmawiac. Twoje cialo tworzy cos cudownego - o czym przekonasz sie po porodzie - to nie moze obejsc sue bez echa. Zrob sobie paznokcie, idz do fryzjera I na masaz dla ciezarnych od razu poczujesz sie lepiej ;-)

Gość gość
Laska nie pociesze cie - ciaza to jest urlop, wakacje w porownaniu do obozu pracy ktorym jest opieka nad maluszkiem, teraz masz cudowny czas, juz zaniedlugo bedziesz miec wory i cienie pod oczami z niewyspania, wlosy beda ci wychodzic garsciami i przestaniesz sie czuc kobieco.

Gość gość
Mam zrobione paznokcie, u fryzjera byłam dwa tygodnie temu ale i tak czuje się jak hipopotam, nie mam ochoty nawet się przytulać z mężem, bo wyglądam jak słonica. Buzia mi spuchła, wygląda jak księżyc w pełni, nie śpię po nocach (dzisiaj przespałam ze 3 godziny), bo boli mnie spojenie łonowe, w żadne ciuchy się już nie mieszczę, nie mogę ubrać żadnej sukienki, nawet zwykłych baletek nie mogę ubrać bo mi stopy spuchły i jedyne w co się mieszczę to japonki :/

Gość gość
Nie ty pierwsza i nie ostatnia

Gość gość
Uważasz, że czujesz sie męsko?! Bo wiecej płci nie ma :)

Gość Antek2016
Jak ja Cie doskonale rozumiem! Sama jestem w polowie 8 mca i chyba depresji dostalam Nie podobam sie sobie, czuje sie ograniczona fizycznie ( a zawsze bylam bardzo aktywna) zero checi na seks. Jestem cala opuchnieta i faktycznie najgorsze jeat to ze wogole niw moge spac, przekrecam sie z boku na bok tylko, bo ciagle mi duszno, mysle za duzo o porodzie, czy dam rade w wycjowaniu itd itp. Jakby co pisz, pomarudzimy i popocieszamy sie razem

Gość baba w ciąży
Dołączam się do marudzących :) Ja za tydzień mam termin i w ciągu miesiąca spuchłam tak, że na wadze pokazało się dodatkowe 5 kg. Wyglądam koszmarnie, nie podobam się sobie w ogóle, brzuch jest cały w rozstępach i całe ciało wygląda paskudnie. O niczym innym nie marzę jak o porodzie a potem o schudnięciu i wyglądaniu nareszcie jak człowiek... Nigdy w życiu nie czułam się tak brzydka jak w ciąży.

Gość gość
Na obrzmienia - ogranicz sól, unikaj dluzszego stania i siedzenia, ruszaj sie w miare mozliwosci, wyeliminuj konserwanty - wszelkie wegety, jedzenie z puszek, gotowe, na miescie - bo nie wiadomo, co w nim jest, najlepiej przygotowuj jedzenie sama. Przeciez nikt ci nie poradzi,zebys pozbyla sie ciazy teraz ciazy, to jeszcze tylko 2 miesiace :)

Gość gość
Kochana , czytam Twoje posty i jakbym to ja je pisała. U mnie też początek siódmego, też okropnie się czuję i też nie mogę spać po nocach a później cały dzień jak zoombie ale włosy mam zrobione (tez byłam 2 tyg temu) pazurki zapuszczone i pomalowane codziennie rano wstaje ogarniam mieszkanie później siebe, robie fryz i lekki makijaż i wychodzę z domu ( nie siedze i nie dołuje się). Spotykam się ze znajomymi i nadrabiam zaległości i zapominam że wyglądam jak słonik bo znajomi się zachwycają jak pięknie wyglądam i że ciąża mi służy. Też śmigam w japonkach bo są dla mnie najwygodniejsze kupiłam kilka sukienek typu oversize, pare mi mama sprezetowała i się niczym nie przejmuje. Mąż też zadowolony bo żona w ciąży i w sukience ( bo ja zawsze w spodniach)prawie że pęka z dumy. Przejmować to się będę jak urodzę i trzeba będzie się ogarnąć i zrzucić kilogramy. Także uszy do góry i polecam wyjdź z domku ; O) pozdrawiam

Gość gość
Tu autorka. Soli prawie nie używam (tyle co łyżeczka do gotowania ziemniaków i makaronu), wegety i żarcia gotowego nie jem wcale, staram się ruszać ale i tak puchnę jak balon i jak na siebie patrzę to chce mi się płakać.

Gość gość
Znajomi są rano w pracy, rodzina to samo, siedzę sama z siostrzenicą i siostrzeńcem do 14, aż mąż wróci z pracy, a potem jestem już tam wymęczona tym bębnem, że mam ochotę tylko leżeć. A pogoda wcale nie ułatwia życia, mam jedne spodnie w które się mieszcze, tragedia, sukienki nie mam żadnej dobrej, bo wszystkie są za ciasne w brzuchu, a kupować na miesiąc się nie opłaca, zresztą i tak wyglądam w nich jak słoń (mierzyłam kilka w sklepie i miałam ochotę wybiec z płaczem jak na siebie patrzyłam)

Gość gość z 13 06
U mnie znajomi, koleżanki i psiapsiółki też przeważnie pracują na rano ale staram się umawiać tydzień wcześniej na poźne popołudnie, zaznaczam że to nie posiadówa jak kiedyś przy piwie do nocy tylko na 2-3 godzinki przy dobrej herbacie. W obszerne sukienki zainwestowałam bo wiem że w przyszłym roku też je wynoszę i będzie mi wygodnie. Ja nie mogę spać nocami, mnie bardzo bolą biodra, strasznie mnie rozwaliło i wyglądam jak trzydrzwiowa szafa, uda jeden celulit i też jestem załamana tym faktem ale odsypiam rano a jak się budzę to już jest południe i tak mi przeleci do 16 robię się na bóstwo...hehee... wychodzę z domu i mnie nie ma : o) Staram się jednak tym nie przejmować, cieszę się że moją ciąża przebiega bez komplikacji, badania mam dobre a Jasiek dobrze się rozwija i to jest najważniejsze. Mam koleżankę w ciąży co przez pierwsze 4 miesiące srała i rzygała a od siódmego miesiąca już miała trzy akcje porodowe i leży plackiem. Także u nie luuuuz Jeszcze trzy miechy , damy rade ; o)

Gość gość
Nie narzekaj, ja jestem dopiero w 4 miesiącu, od dwóch miesięcy nie wychodze z domu bo wymiotuje i nie mam siły. Wolałabym chyba gorzej wyglądać i się dobrze czuć.

Gość gość
Też na początku wymiotowałam, co zjadłam to zwróciłam. Ale przynajmniej nie wyglądałam jak gruba Berta :( wszyscy mówią, że wyglądam pięknie w ciąży ale wiem że to ściema bo nie wypada powiedzieć że ciężarna wygląda paskudnie. A lustro w domu mam i widzę co się dzieje :( Nie mogę rano odespać nieprzespanej nocy bo opiekuje się siostrzenicą i siostrzeńcem. A po południu mam tylko ochotę zagrzebać się pod koc i ryczeć. Dzisiaj spałam w sumie może ze 4 godziny :(

Gość gość
Tez zaczelam 7 miesiac Miesiac temu mialam operacje wyrostka robaczkowego Narkoza rana otwarta Chodze jak stara baba Nie moge sie wypristowac Przez to jeszcze plecy bola To moha 2 ciaza Synek prawie 2 lata dziecko wariat maly Nie ma odpoczynku Od prawie 2 lat dwie noce przespane Ty sie podlamujesz jakas opuchlizna? Po porodze zejdzie Ci To okres przejsciowy Ciaza jest okropnym stanem Jedyny cud to dziecko Ja zygalam jak kot 3 miesiace Teraz tez czasem Mam maly brzuch Ale to co przechodze jaki bol czasami to kosmos Oczywiście nie jestem sama bo mam pomoc Ale codziennie do gidziny 17 jestem sama Oprocz soboty niedzieli Mowie Ci ciaza to nic przy tym co Cie czeka przez nastepne miesiace Ale czekaj :-) mam kolwzanki ktorych dzieciaki sa przespokojne i spia po bite 11-12 godzin Przespana noc to 80% sukcesu! :-) trzymaj sie!

Gość gość
Tylko jak przespać noc jak wszystko boli? ;( dzisiaj znowu nie śpię.

Gość gość
Ale wy leniwe jesteście. mam w pracy 2 koleżanki w 8 i 7 miesiącu ciąży. chodzą do pracy cały czas na 7 pomimo tych nie przespanych nocy i innych dolegliwości. po pracy normalnie zajmują się domem robią przetwory