Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szatan®

Co szykujecie dzisiaj na obiad ??:)

Polecane posty

Gość gość
spagetti bo tak sobie dzieci zazyczyły,

Gość gość
Rosołek.

nic wczoraj ugotowałam chłodnik, starczy na dziś i może jutro jeszcze a potem leczo

Gość gość
Babkę ziemniaczaną i pieczone warzywa. Zwyciężyły z nadziewaną papryką, zrobię pojutrze.

Gość Anka_Z_Koszęcina
ja dziś otworzę fasolkę po bretońsku w słoiku. Najlepsza jest firma Pudliszki, cała rodzina się nią zajada aż im się uszy trzęsą :)

Gość gość
u mnie jak to w niedziela rolada kluski i modro kapusta🖐️

Gość gość
chciałem iść na miasto ale widzę jak baby się poubierały to nie upilnuję dziada , sterczy sam z siebie cały czas a wstępne trzepanie nic nie pomogło. kiedyś musiałem go cały czas przytrzymywać rękami w portkach bo latał w te i spowrotem a nie lubię tak chodzić bo tracę równowagę

Gość elrondot
mi się nie chce gotować, wczoraj kupiłem golonkę w puszce , pare kromek chleba i musztarda, do tego setka wódki i drzemka poobiednia :)a potem ze starą na spacer, ona chyba warzywa na patelnię sobie robi własnie

Gość Renia__43
właśnie niedziela jest po to żeby odpoczął człowiek, a nie przy garach sterczał, dzieci są na koloniach, ja przejdę na miasto z koleżanką na obiadek a stary niech sobie kiełbasy zgrzeje

Gość gość
Pieczeń w sosie,kluski śląskie( kupne),buraczki zasmazane,zupa pomidorowa od wczoraj. Mało roboty jak na niedzielny i jutrzejszy obiad.

Gość gość
Podbijam. Dajcie jakieś pomysły na obiady, bo ja ciagle jem to samo i aż mi brzydnie :/ czyli zupy pomidorowa i marchwiowa, ciagle ziemniaki, kotlety schabowe lub mielone, mizeria, czasem cos z tych pomysłów w torebkach, albo placki ziemniaczane. Piszcie co wy robicie

Chyba pójdę do restauracji na jakieś owoce morza, nie chce mi się dziś gotować. A Tobie gościu powyżej może przypasować to, co ja często jem, a mianowicie makaron z sosem serowym i boczkiem albo z mięsem mielonym i pieczarkami, naleśniki na słodko lub słono, panierowana ryba z frytkami. Mam też ochotę na bigos, chyba niebawem zrobię. A kotletów schabowych nie jadłem chyba z rok :)

Gość gość
Problem w tym, ze za bardzo gotowac nie umiem :/ naucxylam sie paru rzeczy i tak na nich jade. A w internevie znajdę przepis i nie zawsze umiem odtworzyc :/

Gość gość
Racja :) jadę dziś na zakupy i nie wiem co kupić na obiady

Gość gość
chuj cię to obchodzi szatan ty cwelu !

Gość gość
karkowka pieczona na ziemnikach z papryka i oliwkami zielonymi i czarnymi,wiem,wiem piatek,ale jestem w ciazy i na nic innego nie mam checi :p 🖐️

Gość gość
dasz przepis? :)

Gość gość
Ja zupe krem z dyni( pierwszy raz w tym sezonie) wieczorem upieklam dynie i zmiksowalam goraca na pulpe.wlozylam do lodowki.dzie po pracy dodam rosol smietanke i zrobie grzanki serowe :)))

Gość gość
Dawajcie jeszcze jakieś pomysły. Zeby to bylo coś w miarę zdrowego. Jakie robicie np surowki do ryby? Jakie dania z kaszami?

Gość gość
z jednogarnkowych fajnych jest tez wegierska zupa gulaszowa pikantna,ale pyszna polecam prepisy na necie sa :) :) :) :) :) :)

Gość gość
Dzięki :)

Gość gość
Ja często robię tagliatelle (makaron wstążki ok. 1 cm szeroki ) ze szpinakiem i boczkiem . Szybkie danie Podsmażam pokrojony boczek z cebulą i czosnkiem (dużo czosnku) dodaję całą paczkę mrożonego szpinaku doprawiam wegetą , pieprzem zalewam słodką śmietaną i doprawiam oregano na koniec sos mieszam z ugotowanym makaronem . szybkie , pyszne i zdrowe.

Gość gość
Albo leczo z cukinii Duża cukinia pokrojona w kostkę do tego 6 pomidorów i 4 papryki . Doprawiam koncentratem pomidorowym, wegetą, słodką papryką, bazylią, zieloną pietruszką,piprzem itp. Dusze pod przykrycie z 20 min. Podsmażam 3 cebule z kiełbasą (4 szt) dodaję do garnka na koniec doprawiam jeszcze czosnkiem i super danie.