Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczulenie na oilatum. pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam i proszę o pomoc doświadczone mamy. W ubiegłym tygodniu kupiłam mojej 3 miesięcznej małej oilatum do kąpieli i w tym ją kąpałam przez 4 dni. Wcześniej kąpałam ją w Emolium. Od wtorku zauważyłam na nóżkach i ręce zaczerwienienia, które teraz są zasuszone i wyglądają jak poparzenie słoneczne. Przez ostatnie 4 dni kąpię małą w krochmalu z atoperalu. Te zmiany są zasuszone, ale nie znikają.Co robić? We wtorek idę do lekarza na szczepienie i wtedy mu pokaże te zmiany. Może któraś spotkała się z czymś takim i jak pomóc dziecku. Dziękuję za pomoc.

Gość gość
A dziecko wcześniej miało problemy skórne?

spóbuj wyjąpać ją w mustelli nawilżającej, a potem posmaruj oliwką, szczególnie te wysyszuone miejsca. Ogólnie bepanthen jest rewelacyjny na takie sprawy, ja mojej wyleczyłam zmiany skórne przez dobę.

Gość gość
Wcześniej nie miała takich rzeczy. Miała gładziutką skórkę.

Gość gość
Skoro miała gładką skórę bez problemów, to po co ją kapiesz w emolientach??

Gość gość
Poleciła mi to moja pediatra jako zabezpieczenie przed ewentualnymi problemami skórnymi i teraz mam problem.

Gość gość
Nie rozumiem matek które kąpią dzieci w emolientach bez wskazań.tak samo jak nie rozumiem smarowania zdrowej pupy sudokremem

Gość gość
Zmień pediatre- idiotke, sprobuj polecanych tu sposobów, ewentualnie kąpiel w kalium i jak dziecko wyleczysz, to zacznij je kąpać w normalnym płynie dla dzieci, bo przecież nie bierzesz codziennie np. Polopiryny po to, żeby się nie przeziebic

Gość gość
To nie jest żadne zabezpieczenie! Dla zdrowej skóry to są mocno obciążające i zapychające rzeczy, bez oczywistych wskazań chorobowych nie powinno się tego stosować (a nawet przy problemach atopowych nieraz dużo lepiej zadziała olej konopny czy kokosowy niż ta chemia z ropy naftowej!!!)