Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle podbrzusza po odstawieniu od piersi, brak okresu

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, 1.5m temu odstawiłam dziecko od piersi i nadal nie dostałam okresu (w trakcie prawie 9m karmienia również go nie miałam). Od około 2 tyg raz na jakiś czas boli mnie podbrzusze, jak na okres, którego jednak nie widać. Testu ciążowego jeszcze nie robiłam bo bez zabezpieczenia współżyjemy właśnie od tych 2 tygodni, od kiedy pojawiły się bóle. Myślałam na początku, że jak nie okres to może na owulację tak boli, ale boli nadal :) Dzień jest spokój, później w ciągu dnia pobolewa. Potem 2 dni też boli. Żadnej logiki w tym nie ma :) Poza tym cera się pogorszyła, więc ewidentnie hormonalnie coś się dzieje, bo przeważnie tak właśnie reaguję na zmiany hormonalne (odstawienie antykoncepcji, ciąża etc.). Miałyście tak? Kiedy dostałyście miesiączki?

Gość gość
Płodność nie musi wracać od razu po odstawieniu od piersi. Może potrwać zanim się hormony uregulują. tak więc spokojnie to może trwać nawet kilka miesięcy. Staracie się o kolejną ciążę? A byłaś u lekarza wcześniej?

Gość gość
U lekarza byłam ostatnio 6 tygodni po porodzie i wszystko było ok. Teraz nie. Właśnie chcielibyśmy się starać i czekam na tę miesiączkę żeby jakieś normalne cykle się zaczęły a tu nic :)