Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy któraś z was miała podobną historię ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Ja urodziłam synka w 34 tc ważył 2550 gram 46cm i dostał 5 pkt w skali Apgar. Historia nasza jest ciężka. Opiszę wam ją tu na forum bo nadal ciężko jest zapomnieć. Do 32 tc czułam się bardzo dobrze. Około 33 tc zaczęły mnie męczyć straszne bóle głowy i bardzo szybko i intensywnie zaczęłam upchnąć. Na wizycie i ginekologa w 33 tc dostałam skierowanie do szpitala z powodu wysokiego nadciśnienia 170/100 . W szpitalu dowiedzialam się że mam gestoze, białko mocz (utratę białka na dobę 15 gram a dopuszczalna norma dla kobiety w ciąży to 1 gram), ostry stan przedrzucawkowy , nadciśnienie i masywne obrzęki kończyn dolnych. Dostałam sterydy na płuca synka i codziennie clexane i dopeghyt. Po 4 dniach przyszła ranna wizytą i powiedziała że moje wyniki się bardzo mocno poprawiły że utrata białka wynosi teraz 0,7 grama. Zdziwilismy się z mężem Ale usłyszeliśmy że to efekt hospitalizacji. Tłumaczyłam im że nadal źle się czuję, ciśnienie malało tylko po tabletkach dziennie przybierają 2 kg bo całą woda zatrzymywala się we mnie. Następnego dnia przyszli i powiedzieli mi że pomylili wyniki i że moje są jeszcze gorsze niż przedtem. Zrobiono mi ktg bo alarmowalam ich że syn się nie rusza od 2 godzin. Zapis wyszedł zły i zabrali mnie na Dopplera. Okazało się ze mały nie oddycha i nie rzusza się. Zrobiono mi w trybie pilnym cc. Miałam takie obrzęki ze 4 razy wkuwał się lekarz ze znieczuleniem. Na stole dostałam rzucawke. Mały jak się urodził to nie oddychał został przewieziony w inkubatorze na intensywną terapię. Jego stan był ciężki. Dobę spędził pod cepapem. Był bardzo silny spędził tam tylko 4 dni bo miał zoltaczke i infekcje. Ile kosztował nas błąd lekarzy. Nie mogłam go nawet przytulić po porodzie. Dziś jest zdrowym 3 miesięcznym dzieckiem. Także dziecko urodzone w 34tc jest jak normalny noworodek tylko mniejszy. Trzymajcie się mamy i pamiętajcie chęć życia dziecka jest wielka jak nasza miłość do nich.

Gość gość
Moj synek tez urodził sie duzo przed czasem bo w 30 tc,odeszły mi przed czasam wody, jego siostra 13 lat temu tez urodziła sie przed terminem bo 33 tc bo miałam niewydolnosc łozyska.Moje dzieci zafundował na początek i stres i troske wiekszą niz donoszone dzieci teraz jest ok Syn ma 3 latka