Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałbym zawodowo grać w piłke, ale nie znam . . .

Polecane posty

Gość gość

nikogo kto by mial dojscie do jakiego drugoligowego klubu. Moj historia wyglada nastepujaco: W pilke zaczalem kopac jak mailem 6 lat i do 15 roku zycia gralem ze znajomymi codziennie czasami nawet chodzilismy po 3 razy dziennie grac meczyki po 6,7 czy 12 w druzynie , zalezy ilu bylo ludzi do podzialu,a gdy juz pogoda nie dopisywala i nie bylo z kim to sam sie pilka ,,bawilem" kochalem grac w pilke . W klubie nie gralem bo mieszkalem na wsi gdzie byli tylko druzyna seniorow gdzie mozna grac od 16 roku zycia, ale od 13 roku zycia trenowalem z nimi przez dwa lata bo potem przeprowadzilem sie do miasta. Tam mieli druzyne w 5 lidze, chcialem sie do niej zalapac, ale szybko okazalo sie , ze tamtejsze towarzystwo nie przepada za ludzmi za zewnatrz i nie chcieli mnie zaakceptowac wiec zrezygnowalem. Przez rok gralem sporadycznie tyle co na wf-ach bo nie mialem tam znajomych zeby pograc itd. Pan od wf-u stwierdzil ze mam duzy talent i powinienem go rozwijac. Zaczalem wiec sam szukac klubu, piaslem e-maile do klubow z 2 i 3 lig zagranicznych i polski z prosba o przyjecie mnie na testy i dostalem 1 odp i pojechalem na te testy i pilkarsko wypadlem dobrze, ale niestety bariera jezykowa byla nie do pokonania. Pisalem tak przez dwa lata i trenowalem indywidualnie z nadzieja ze w koncu ktos odp. Po dwuch latach w wieku 19 lat odpuscilem sobie bo dotarlo do mnie ze cale to pisanie i trenowanie to jest po prostu zalosne ( pewnie sami tak myslicie jak czytacie calosc) i bez sensu. Skonczylem wtedy liceum i poszedlem do pracy, ale bardzo tesknie za football-em i bardzo chcialbym pograc, ale na amatorke to szkoda mi czasu zdrowia i czasu , bardzochcialbym gdzies wyzej pograc, nawet pilki w tv nie ogladam bo mi zal ,ze ja nie moge pograc. Czy jest cos co moglbym jescze zrobic zeby pograc w pile zawodowo np w 2 lidze? Czy to graniczy z niemozliwym cudem? Czy duza role dgrywaja tu znajomosci? bez tego nie ma szans? Prosze o powazne odp ludzi interesujacych sie pilka.

Gość gość
zapomnialem dodac, mam 22 lata

Gość gość
Heh, chyba każdy dzieciak, który kocha piłkę przechodził przez ten etap co ty i chciał zostać zawodowym piłkarzem :p Ja też do 18 roku życia grałem w piłkę nałogowo, po kilkanaście godzin dziennie, nawet wstąpiłem o mojego miejscowego klubu (IV liga obecnie). Po skończeniu liceum dałem sobie jednak spokój, bo po prostu miałem natłok obowiązków (pewnie tak samo jak ty teraz) i tak skończyła się moja przygoda z futbolem. Mogę Ci jedynie napisać, że raczej nie masz już szans na jakąś karierę w tym wieku, jedynie w jakimś miejscowym klubie (amatorsko). Jeżeli ktoś myśli o poważnej grze musi już od dzieciaka (8 lat) dostać się do młodzików do klubu w jakimś większym mieście np. Warszawa, Kraków, Poznań, albo mieć po prostu znajomych którzy mogą załatwić Ci transfer i szansę na grę.

Gość gość
gosc 20.08 pewnie masz racje, ale szkoda bo jak czasem ogladam nasza ekstraklase albo 1 lige to ja sie zastanawiam jak to mozliwe ze oni graja a ja nie.

Gość gość
wiem, po prostu dostali się do młodzików, pograli z 10 lat (nieważne na jakim poziomie) i trener ich wystawia, mimo że grają jak naleśniki.

Gość gość
duzo tez daje to jakie kto jakie ma CV pilkarskie niz to jakimi umiejetnosciami dysponuje w danym czasie i to jakie ma kontakty. Taki np napstnik co przez ostatnie 3 lata byl w 3 klubach w ktorych strzelil lacznie 2 gole znajduje zatrudnienie w 2 lidze , argument? bo mlody i moze sie rozwinac, w takim razie o kazdym mlody mozna tak powiedziec, ktory jak narazie nie ma zadnych statystyk