Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złamany mleczak u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Syn ma dziś roczek, a wczoraj złamał sobie ząb. Nie wiem jak to się stało bo nawet nie płakał. Czy któraś z mam miała podobną sytuację ze swoim dzieckiem i czy udało się ułamany zab nadlać? Zapisałam syna do stomatologa ale czekamy na wizytę a przez telefon nie udzielono mi żadnych informacji.

Gość gość
Ale po co chcesz nadlewac

Gość gość
Było w mojej rodzinie -nic w takiej sytuacji tylko wygładzili zęba i taki już był aż wypadł. Jak dużo odłamał?

Gość gość
Pół zęba. Na ukos. Jedynka a wygląda jak kieł. Mam nadzieję że uda się nadlać ząbka bo nie wyobrażam sobie zęby mój malutki synek był narażony na wyzwiska w przedszkolu bo prawda jest taka że dzieci bywają okrutne. A mleczaki mogą wypadają niekiedy nawet w wieku 10 lat

Gość gość
O wyzwiska się nie martw :O Najpierw dzieci są małe i nie zwracają uwagi na takie bzdety a potem zaczynając już od nielicznych 4 latków większość dzieci jest szczerbate :P

Gość gość
4 latkom już mogą zęby wypadac? serio? nigdy nie słyszałam, żeby tak szybko dzieci traciły mleczaki. Mój syn ma 4 lata i jakoś sobie tego nie wyobrażam. a od czego to zależy?