Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieustannie czuję się gorsza od innych

Polecane posty

Gość gość

Od lat żyję w cieniu innych ludzi i coraz gorzej się z tym czuję. Mam wrażenie, że wszyscy są ode mnie lepsi, a ja nic ciekawego nie reprezentuję sobą. Chociaż się staram pracować nad sobą i dostrzegam pewne tego efekty, moja samoocena i tak nie wzrasta. Widzę bowiem, że jestem daleko za innymi ludźmi.

Gość gość
Ile masz lat? Moze chciałabyś porozmawiać? Co jest przyczyną ze tak cierpisz? :(

Gość gość
Nie tylko ty...

Gość gość
Mam 28 lat. Cierpię dlatego że nikt mnie nie docenia ani nie chwali, a moje koleżanki tak.

Gość gość
Ludzie nie chwala lepszych od siebie. Wiekszosc raczej bedzie sie starala dokopac, znalezc jakas wade, noge podlozyc. Moze jestes bardzo dobra w tym co robisz?

Gość gość
Nie sądzę, bym była w czymkolwiek bardzo dobra. Wręcz przeciwnie - dostrzegam u siebie mnóstwo niedoskonałości, których wstydzę się.

Gość gość
Moim zdaniem w twoim zyciu pojawil sie ktos kto Ci dokopał i namieszal w psychice. To sie nie bierze znikąd. Stałaś sie bardzo samokrytyczna aż za bardzo. Na pewno jest rzecz, w której jestes zajebista i ciezko Cie przebić :-) Kazdy to ma. Chodzi mi o to ze robisz cos z pasja, zacieciem i wychodzi Ci to ot tak a innych w tym momencie strzela.

Gość gość
niby w czym mialabym byc gorsza od ciebie lakmusie?

Gość gość
Rzeczywiście było kilka osób, które podkopały we mnie wiarę we własne możliwości. O ile jeszcze kiedyś wierzyłam, że mam zdolności literackie i plastyczne, o tyle teraz całkiem zwątpiłam w to. Zamiast pracować nad warsztatem poddałam się. Skoro inni nie doceniają tego, co robię, po co mam dalej tworzyć?

Gość gość
biurek? :D

Gość gość
22.08 dla siebie. "Do szuflady". Bo sprawia to przyjemność i radość. Szybko się poddajesz. Czyjeś podkopywanie powinno Ci dać kopa do większej pracy. Wybacz, ale idiotyczne jest porównywanie się do innych. Każdy ma swoją własną ścieżkę. A co zrobiłaś, by rozwijać swoje talenty, zamiłowanie? Przestałaś pracować nad warsztatem. Lepiej postękac niż się zawziąć??

Gość gość
U mnie, niestety, tak to nie działa. Krytyka - nawet ta konstruktywna - sprawia, że poddaję się. Kiedy ktoś wypowiada się krytycznie na temat tego, co robię, od razu zaczynam wątpić w swoje możliwości. Podobnie jest, kiedy ktoś w mojej obecności chwali którąś z koleżanek. Wtedy usuwam się w cień i zaczynam szlochać. Dlaczego nikt we mnie nie wierzy?

Gość gość
Dodam, że odkąd mężczyzna, na którym mi zależało, wybrał jedną z moich koleżanek, moja i tak niska samoocena jeszcze bardziej spadła. Ciągle dostaję sygnały, że jestem tą gorszą.

Gość gość
teraz wylizujesz kakao Patrysi? ojoj :D

Gość gość
Nie spamuj mi tutaj.

Gość gość
Autorko, jak ja cię rozumiem. Ja to nawet jak ktoś mnie niby lubi, i tak przewiduję, do kogo jednak poleci, a mnie oleje. I trafiam w 100 %, wolałabym się mylić...Też nie mam nikogo, ale jestem młodsza od Ciebie (24 lata).

Gość gość
Jakbym czytała o sobie. Kiedy pojawia się w pobliżu mnie jakiś fajny mężczyzna, od razu zakładam, że i tak będzie wolał którąś z moich koleżanek. One są bardziej pewne siebie i błyskotliwe ode mnie, więc dlaczego facet wybrałby właśnie mnie?

Gość gość
22.30. To pat. Każda nauka , doskonalenie się, wymaga krytyki, wskazania błędów., wielu porażek, nieudanych ćwiczeń, prób, powtòrek eksperymentów. Ćwiczenie czyni mistrza, a porażki są nawozem sukcesu. Chciałabyś od razu tak idealnie? Nie ma tak, na skróty, trzeba ciężko i pokornie pracować na sukces. Inni są chwaleni? Do roboty, wtedy Ciebie tez docenią. Uzalanie się na forum, czy w realu nic nie daje. Trzeba działać.

Gość gość
To troche przykre :/ Jestem facetem i jedno Wam powiem: jeśli dostrzeżemy to cos w kobiecie to chocby skały sraly nie odpuscimy sobie takiej kobiety. Niekoniecznie musi to byc wyglad ale rowniez ktoras cecha, ktora sprawia ze akurat TA kobieta jest najatrakcyjniejsza. Głowa do góry :) A co do twoich prac możesz udostępnić parę tutaj? Próbowałaś strony na FB ze swoimi dziełami? To jest szansa na wybicie sie ;) Jesli ktos ważniejszy to zauważy to możesz miec szanse na karierę, rozwój :-)

Gość gość
dla Najświętszej Maryi jesteś bardzo wiele warta , a ona chce co ranka usłyszeć kilka twoich słów i pozdrowień aby w ciągu dnia obdarować cię swoją białą miłością i pokojem serca . youtube : przesłanie 2016 Oliveto Citra .