Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesięczne niemowlę wieczorami nerwowo ssie i wypuszcza

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Mam problem. Mam 5 tygodniowe dziecko. Czasami się zdarza, najczęściej wieczorami, że dziecko mimo tego, że jest głodne, to nie może się najeść, bo nerwowo łapie pierś, po czym ją wypuszcza, krztusi się i tak w kółko. Dziś odciągnęłam pokarm i podałam przez butelkę to jakoś udało się jej zjeść. Później podałam tę pierś, z której odciągnęłam pokarm i już normalnie jadła. Ale gdy chciałam podać drugą, pełną pierś, to znów problem się powtórzył. Nie jest tak zawsze, tylko czasem, gdy jest niespokojna. Dlaczego tak jest i jak sobie z tym radzić?

Gość gość
Pewnie masz mleko niedobre i nie smakuje

Gość gość
Wyglada na to ze za szybko mleko wyplywa, odciagaj zawsze trochę przed karmieniem. Potem jak laktacja się ustabilizuje bedzie juz ok.

Gość gość
Jesteś matka i nie wiesz co dolega twojemu dziecku?+

Gość gość
Moja córka tak miała. Takie małe dziecko nie umie ssac jak pokarm szybko leci krztuci się i nalyka powietrza co z kolei prowadzi do gazów i mogą tworzyć się kolki dlatego jest niespokojne wieczorem. U nas po trzecim miesiącu samo minęło. Aczkolwiek teraz córka ma rok i jest na butelce i dalej czasami potrafi się zakrztusic ale nie ma już kolkowych objawów z tego powodu

Gość gość
Nie przejmuj sie tymi glupimi odpowiedziami. To normalne ze musisz się nauczyc swojego dziecka a ono ciebie. Sprobuj odciagac troche pokarmu, prawdopodobnie to jest problemem.