Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Irytuje mnie ta prostacka plebejska duma z niczego

Polecane posty

Gość gość

Z powodu ślubu, narodzin bachora, kupna samochodu, ściętego trawnika, z nowej kolekcji szmt z lidla, z pracy za 1500 zł, Polaczek biedaczek musi akcentować na każdym kroku że jest ważniejszy niż gowno na krawezniku

Gość gość
no masz racje przeciez pracuje każdy i nie jest to żadne osiągnięcie .. Auto też ma każdy .. Wiec to g****o znaczy mieć auto

Gość gość
widzisz dziecko z naprawdę zbyt rozwinięta frustracja i poczuciem ww. złości na cały świat......życie składa się z takich drobiazgów właśnie i jakoś je trzeba przeżyć, lepiej w miarę miło niż w takiej frustracji i niezadowoleniu jak twoje. Nota bene jeśli masz stany depresyjne, albo takie "nerwy" to idź sie leczyć, to naprawdę da sie wytłumić lekami

Gość gość
no masz racje przeciez pracuje każdy i nie jest to żadne osiągnięcie .. Auto też ma każdy .. Wiec to g****oo o znaczy mieć auto

Gość prawictwo pospolite 152
ale nie każdy jest zajebistą dupą hehe

Gość gość
Naprawdę szczycenie się w ogóle jest w złym guście a już szczycenie się że żyje się na poziomie minimum socjalnego to przejaw biedy umysłowej. Bogaci ludzie zwiedzają świat, gromadzą kolekcje sztuki, księgozbiory, zabytkowe meble i nie zadzieaja nosa jak biedota

Gość gość
Bogaci ludzie zwiedzają świat, gromadzą kolekcje sztuki, księgozbiory, zabytkowe meble i nie zadzieaja nosa jak biedota a normalni zyja swoim zyciem, i nie przeżywają zycia sasiadów jak zaba okres

Gość gość
Niestety ale muszę codziennie oglądać te tepe, zrozumiałe pyski to źle pływa na moje poczucie estetyki.

Gość gość
Tak jak śmieć źle wygląda na chodniku tak samo arogancka morda źle wygląda w przestrzeni publicznej.

Gość gość
Co to za prymitywny hejt, najgorszego sortu. Wszedzie na swiecie wszyscy ludzie, oprócz pogrążonych w depresji oraz totalnych przegrywow, sa z czegoś dumni. Najczesciej z dzieci, z sukcesow w pracy, z domu, z ogrodu, z umiejetnosci robienia pysznych pierogow, itd. Trzeba byc totalnym przegrywem, zeby z niczego nie byc dumnym.

Gość gość
Plebejska duma to arogancja i poczucie wyższości bez żadnego sensownego powodu, natomiast prawdziwa duma zawsze wspolistnieje ze skromnoscia

Gość gość
ja nie mam takich znajomych. Nie mam takiego problemu.

Gość gość
Ale ze wszystkiego można być dumnym, tylko czy trzeba to obwieszczać całemu światu? Duma idąca w parze ze skromnością jest godna szacunku, ale kto dziś pojmuje znaczenie tego słowa? Plebejską dumę coś nakręca, ale na pewno nie jest skromność ani szacunek.

Gość gość
Główna motywacja jest przecież wzbudzenie zazdrości, to jest właśnie prawdziwa przyczyna tej arogancji.