Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kamień w czajniku, poradźcie bo zwariuje z tym cholerstwem

Polecane posty

Gość gość

Czy możecie mnie oświecić skąd się bierze kamień w czajniku po jednym użyciu? Wodę mam średnio twardą, ale to chyba nie powód żeby kamień pojawiał się po jednym użyciu czajnika? Czyszczę go kwaskiem cytrynowym, jest piękny lśniący, raz zagotuję wodę i znowu pojawia się ten biały osad, nie mam już siły:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może kup odkamieniacz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeśli w środku czajnika, to pogódź się z tym. Regularnie używaj octu. Wlej butelkę octu do czajnika i podgrzej. Nie może się zagotować, bo wykipi! Niech gorący ocet pobędzie w czajniku z godzinę. Wylej. Zagotuj wodę, wylej, i tak 2 razy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wlej na noc litr octu a rano wylejesz ocet z calym kamieniem,potem trzy razy zagotuj wode i wylej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Serwisant czajników Philipsa ostrzegł mnie przed gotowaniem w czajniku octu czy kwasku - wykańcza to grzałkę. Należy rozpuścić kwasek cytrynowy i zostawić na noc w czajniku. Potem wylać i zagotować zmienioną wodę, 2 razy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×