Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłótnia z rodzicami o policję. Czekam na wasze opinie

Polecane posty

Gość gość

Dziś spędziłam trochę czasu z rodzicami. Są starsi maja koło 60lat natomiast ja mam 22 lata. W tv był jakis reportaż, rozmowa i wyraziłam swój pogląd. Powiedzialam w domu że dziwne jest dla mnie że u nas w PL jest taki brak szacunku do policji i że policja ma za małe prawa moim zdaniem, że są wyzywani itp. Na co mój ojciec ze policjanci to skurwysyny i jestem głupia. Matka również dołączyła że nie znam życia, że policjant to zawsze debil i bandyta że lepiej sie od takich trzymac z daleka. Zdziwił mnie ich wybuch. Szanuję ich zdanie mimo że sie z nim nie zgadzam. Chce zapytać tutaj co wy sądzicie o tej sytuacji i jakie jest wasze zdanie na temat policji???? Czekam na opinie.

Gość gość
nie mam nic do policji ale wkurza mnie to, że mają przywileje emerytalne i idą na emeryturę w wieku 40-50 lat, podczas gdy zwykłym ludziom każą pracować do 67 i pieprzą bzdury, że braknie kasy na emerytury... Aha i wcale nie uważam że praca policjanta jest jakoś wyjątkowo cięzka, bo przeciez taki budowlaniec, kierowca, itp też mogą zginąc w pracy a jakoś nie maja przywilejow emerytalnych!

Gość gość
dziękuje za opinie :). Czekam na kolejne

Gość gość
Dodam tylko że chyba nie wyobrażasz sobie 67 latka który biega w mundurze za przestępcą który ma 20 lat??? W biurach, administracji nie potrzeba aż tyle osob. Tak więc te wczesniejsze emerytury nie sa takie bez sensu.

Gość gość
w polskiej krwi płynie nienawisc do policji bo zawsze bylismy dymani ze wszystkich stron i kazdy kto moze nam ograniczac wolnosc jest wrogiem

Gość gość
Twoi rodzice mają w pamięci milicję, która była na usługach komunistycznej władzy, i gnębila zwykłego obywatela. Mnie nie przeszkadzają przywileje emerytalne policji, wojska, itp. Prawo przejscia na emeryturę nie oznacza z automatu obowiązku przechodzenia na emeryturę. Zamiast dziamgać, co ktoś ma, trzeba walczyć o swoje. Wiek emerytalny ma być obniżony zresztą do poprzedniego stanu. Mam nadzieję, że nowa policja będzie robić to, do czego jest powołana, do ochrony obywateli.

Gość gość
Twoi rodzice mają rację.

Gość gość
ja dzięki policji czuję się bezpieczniejsza. pewnie tak jak w każdym zawodzie znajdzie się bydlak i uczciwy. znam byłego policjanta i piekielnie inteligentny a nosa ma do ludzi jak prawdziwy pies

Gość gość
Niech chu/j strzeli taka policję jak jest u nas w PL. Nadużycia, pobicia, morderstwa z ich strony. To mają być stróże prawa ? Jak mnie wiezli na komendę na przesłuchanie to jeden był taki nacpany, że się wyslowic nie mogl. Zamiast wziąść sie za prawdziwych przestępców, morderców, pedofili to jeżdżą k***** po blokowiskach i spisują malolatow za picie piwa pod klatka poprawiając sobie tym samym statystyki. Je/bac psy !!!.

Gość gość
te małolat pod klatką z piwem to kiedyś będzie światek przestępczy, przynajmniej w 70%. stoją pod pod blokiem, jarają, zacharkają chodnik jak idziesz to ci się toto nie usunie wręcz musisz prosić że chcesz wejść do własnego domu. bardzo dobrze że czasem ktoś to temperuje.