Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

owulacja po 20dc czy ktoś tak ma?

Polecane posty

Gość gość

Witam czy ktoś ma tak pozna owulacje? Od jakiego dc pojawia się pęcherzyk? Jak wygląda wasze usg ( monitoring)? Lekarze mówią że nie mam owulacji a usg wykonują do 16 dc i jest za mały pęcherzyk a co mc mam ból jajnika okolo 20-23dc i skok temperatury aż do samego okresu. Jak to wygląda u was?

Gość gość
a jak długie masz cykle? czemu lekarz nie robi Ci usg parę razy w tym odpowiednim według Ciebie czasie? masz jakieś problemy z hormonami?

Gość gość
Cykle mam od 30 do 35 dni. Uregulował mi się od odstawienia clostilbegyt które przyjmowałam przez pól roku pierwszy cykl z clo musiał być owulacyjny ponieważ zaszłam w ciąże biochemiczną ale owulacja wystąpiła około 20-24 dc ( nie miałam usg ) następny cykl pokazał pęcherzyk dojrzaly w 23 dc. Następne cykle monitoringu do ok 16 góra 18dc i jak zwykle słowa lekarza brak owulacji pęcherzyk nic nie urósł od ostatniego razu. Dodam ze przeniosłam się do innego miasta i byl to inny lekarz. Teraz nie przyjmuję żadnych leków byłam na usg 17dc i był pęcherzyk tylko za mały a na moje słowa ze mam dłuższe cykle lekarz nie zareagował. Wyniki mam wszystkie jak dotąd ok robiłam lh-fsh stosunek -0,8 prl,tsh,ft3,ft4,t4,testosteron,estradiol,i wiele innych ok. Nie wiem co mam robić staram się już długo i zawsze po diagnozie że owulacji nie będzie dawałam spokój do końca cyklu ale temperatura mówi co innego.

Gość gość
no z tego co napisałaś, wynika, że owu masz (potwierdzoną monitoringiem jednak) po 20 dc :) Długość cyklu też wygląda na ok w takim przypadku - faza lutealna nie wydaje się być za krótka. Generalnie, to chyba czas zmienić lekarza. Jak to nie istotna jest długość cyklu - przecież to faza lutealna jest w miarę stała, a folikularna to trochę inna broszka. Zmień lekarza. I staraj się wtedy kiedy powinnaś, czyli te 18-25 dc. Może kup sobie testy owu?

Gość gość
Dokladnie też tak myślę szczerze mam dość lekarzy.

Gość gość
A czy z was miał monitoring cyklu przy takiej późnej owulacji? Jak wtedy przyrasta pęcherzyk?