Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto dlaczego codziennie rano chodzę do kościoła

Polecane posty

Gość gość

Posłuchajcie. Kiedy już zbliżam się do świątyni, ukradkiem wkładam rękę pod gacie i intensywnie drapię się po rowie. Staram się przy tym aby resztki porannej kupy weszły mi pod paznokcie. Tak przygotowaną dłoń trzymam w kieszeni aż do przekroczenia progu kościoła. Wchodzę i tą pokalaną w kupie rękę zanurzam w naczyniu z wodą święconą i zmywam z niej wszelkie nieczystości. Czynię to zaprawdę starannie i z namaszczeniem aby żadna grudka kału nie została mi pod paznokciem. Potem żegnam się, klękam, puszczam bąka, robię w tył zwrot i wychodzę. Tylko czasem patrzę jak babcie później maczają ręce w tej wodzie i ochlapują sobie usta czyniąc znak krzyża. Po drodze kupuję piwo w osiedlowym sklepiku, wypijam je za garażami i wracam do domu gdzie mówię mamusi o czym była ewangelia:)

Gość gość
dlatego ja zawsze udaję, że maczam rękę w tej wodzie. Zegnam się wyłącznie NA SUCHO!!!

Gość gość
Dodam jeszcze, że aktualnie jestem w trakcie obmyślania planu jak dyskretnie podetrzeć sobie doope tym obrusem, którym nakryty jest ołtarz. Musi to być wcześnie rano jak otwiera ksiądz kościół i jeszcze nikogo nie ma, muszę wejść pierwszy i zrobić to szybko aby nikt mnie nie wyczaił.

Gość gość
to straszne. Ojciec Rydzyk zadźga cie za to krzyżem