Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najwieksze przyklady zacofania

Polecane posty

Gość gość

znacie jakies?

Gość gość
tak moja mama to robi i jej to wybaczam ale znajomy 30 letni! płaci rachunki na poczcie!

Gość gość
Mówienie o tym, że się miało okres w ciąży. Nie chodzenie do ginekologów.

Gość gość
załatwianie sie w wychodku zamiast w łazience

Gość gość
Wszelkie zabobony,wiązanie czerwonej kokardki na wózku,nieobconanie włosów do roczny jeśli dziecko wpadają do oczu itd.

Gość gość
Nieobcinanie do roczku miało być

Gość gość
zakladanie tematu o zacofaniu

Gość gość
Używanie mąki na czerwoną jak ogień pupę niemowlaka zamiast poradzić się lekarza. Mój siostrzeniec miał 3 miesiace ogień na pupie po prostu :-( w końcu poszła do lekarza i jakoś z tego wychodza..

Gość gość
Do 12.24 o ludzie... biedne dziecko!

Gość gość
Nie malowanie się.

Gość gość
Moja bratowa (lat 25) jak wyskoczy jej krosta na jezyku to wklada ostry noz pod doniczke z kwiatkiem. Niestety nie jestem w stanie przytoczyc wytlumaczenia takiego zachowania, bo nie pamietam dokladnie, aczkolwiek jak mi to wytlumaczyla to najpierw smialam sie przez 5 min, a jak zrozumialam ze ona mowi powaznie to pomyslalam tylko "WTF??!!???". Zna jeszcze duzo takich "sposobow" jak zaradzic roznym sytuacjom ale nie bede pisala bo i tak mi nie uwierzycie. I zeby nie bylo- dziewczyna pochodzi ze wsi, ale jest po studiach i wydaje sie w miare ogarnieta :/

Gość gość
moja matka nigdy wiosna nie wyjdzie bez czapki mimo ze jest goraco bo co ludzie powiedza, sasiadki jeszcze chodza wiec ona tez, jestesmy z malego miasteczka, kolezanka zawsze mowi ze jej dziecko ktos zauroczyl jak jest wredne, dodam ze dzieci maja podony chakater do niej ale tego juz nie widzi...

Gość gość
nie chodzić w ciąży w koralach - bo dziecko urodzi się owinięte pępowiną nie chodzić pod drabiną w ciąży - dlaczego nie wiem? nie patrzyć na ogień w ciąży - bo dziecko urodzi się ze znamieniem zachcianki na słone - to chłopiec zachcianki na słodkie - to dziewczynka i wiele innych mundrości zaściankowych :D

Gość gość
najwieksze zacofanie to jak kobiety mowia: niewazne jaki maz, bije czy pije wazne aby byl bo kobieta jest zerem jak jest sama....

Gość gość
ludzie wprowadzaja takie zacofania w zycie i zyja zgodnie z nimi, ja sama mam kolezanki po studiach, maja mez adziec*****ekne domy, auta aniestety uzaleznione od wrozek i zyja tym co one powiedza...

Gość gość
gość dziś błagam cię napisz te zabobony bratowej, bo takowych nie słyszałam :D

Gość gość
zabobon mojej mamy: jak synek mi płakał to zlizała mu czoło i plunęła przez lewe ramię :O wrzasnęłam, co ona wyrabia?! na co usłyszałam: odczyniam uroki bo ci dziecko zauroczyli śmiać się czy płakać?

Gość gość
Akurat korale i ogień w ciąży to prawda. niby zabobon ale zaskakująco często się sprawdza.

Gość gość
gość dziś taka sama prawda, jak i to, że przechodząc przez ulicę czasem może w ciebie wjechać auto. Jak można w XXI wieku wierzyć w takie bzdury?! :O

Gość gość
ja znam jeden zabobon ale niedokładnie:P Jak dziecko (dziewczynka) ma kilka miesięcy a mama dostanie już okres to powinna iść z dzieckiem w pełnie księżyca, usiąść na kamieniu i powiedzieć jakieś zaklęcie smarując dziecku czoło krwią. Podobno wtedy okres u dziewczynki będzie trwał tylko jeden dzień i nie będzie bolesny:D

Gość gość
Taaak szczera prawda. A niby jaki związek ma noszenie korali i ominięcie pepowina?

Gość gość
Rysowanie palcem krzyżykow na czole niemowlaka bo jest placzliwy.

Gość gość
znamienia czesto sie pojawiaja na ciele noworodkow, zreszta osoby dorosle tez je maja, taka nasza natura wiec tu jakies zabobony nie maja sensu zadnego, moja matka kiedys przyprowadzila jakas znachorke do domu jak moj braciszek byl maly a roznica miedzy nami jest 18 lat, gotowala jakies ziola w domu a potem cos tam szeptala, ja mowie do matki: ty jestes p**********a dobrze co ty wyprawiasz zadzwonie do szpitala, dodam ze moj brat plakal nadal ponad miesiac, a ze pochodzimy z malego miasteczka wtedy lekarze niedopatrzyli skazy bialkowej i on mial rozwalony dokladnie zolodek od zwyklego mleka, matka zawiozla di innego w duzym miescie a tam lekarz pyta: gdzie pani chowala to dziecko, moj brat lezal w szpitalu miesiac ale go wyleczyli, potem mogl jesc tylko mleko dla tych dzieci ze skaza, skonczyl sie placz bo go brzuch zwyczajnie bolal, ja te wszystkie matki i znachorki to bym z***bala doslownie, sory za dosadnosc...

Gość gość
nie wolno przy dziecku do roku zabic muchy ani innego owada bo zabija sie wtedy szanse dziecka na dobre zycie

Gość gość
ludzie sa pojebani, powinni jeszcze siedziec na drzewach za te wszystkie zabobony hahah

Gość gość
zabobon to myśleć, że jak się urodzi dziecko i karmi piersią to się nie zajdzie w ciążę :D dziewczyna w mojej rodzinie dzięki tej zabobonnej wiedzy ma kolejną kinder surprise :P

Gość gość
w każdym zabobonie jest trochę prawdy. A przy karmieniu piersią faktycznie są małe szanse na zajście w ciążę.

Gość gość
gość dziś w każdym zabobonie jest trochę prawdy. A przy karmieniu piersią faktycznie są małe szanse na zajście w ciążę. xxx weź się nie ośmieszaj

Gość gość
gość dziś w każdym zabobonie jest trochę prawdy. A przy karmieniu piersią faktycznie są małe szanse na zajście w ciążę. X Dokładnie, weź się nie ośmieszaj:/ Wiesz kiedy faktycznie przy karmieniu piersią można przyjąć, że jest się zabezpieczonym? Jeśli są spełnione następujące warunki: - nie masz jeszcze okresu i UWAGA, UWAGA: - karmisz dziecko wyłącznie piersią co max. 3 godziny (również w nocy). Dzięki Bogu większość dzieci szybko zaczyna przesypiać dłużej niż 3 godziny w nocy bez piersi, tak więc szybko się kończy okres kiedy można przyjąć, że jest się zabezpieczonym.

Gość gość
A wy jak zwykle nie zrozumiałyście:O autorka nie pytała o zabobony, tylko o zacofania. Tak trudno odróżnić te dwa słowa?