Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lotos1981

Recenzja : peelingującego żel oczyszczający do mycia twarzy (L`orient)

Polecane posty

Swoją opinię na temat tego produktu chciałbym zacząć od kwestii estetycznych tzn. Jego opakowania. Opakowanie produktu jest moim zdaniem bardzo gustowne, żel jest zapakowany w kartonowe pudełko o odcieniu zbliżonym do czarnego. Na opakowaniu jest zdjęcie trzech gustownych mężczyzn co podkreśla ekskluzywność tego produktu. Jestem bardzo wdzięczny producentom za umieszczenia na kartonowym pudełku etykietki w języku polskim dotyczącej jego stosowania. Bardzo często spotykałem się bowiem z produktami które nie miały składu ani opisu sporządzonego w języku polskim i musiałem składu jak i zastosowania produktu się domyślać tłumacząc z języka obcego na język ojczysty. Dlatego doceniam to działanie ze strony producenta. W kartonie znajduje się w plastikowym opakowaniu tubka z piękną podłużną dużą ułatwiającą trzymanie w ręku jak i postawienia na szafce w łazience zakrętką. Podsumowując opakowanie bardzo mi się podoba. Swoje testy tego produktu rozpocząłem od powąchania jego zapachu. Zapach tego produktu jest bardzo męski, pachnie trochę jak whisky z domieszką czegoś odświerzającego. Zapach ten bardzo przypadł mi do gustu i po użyciu produktu utrzymuje się na skórze czym jestem zachwycony, gdyż lubię tego rodzaju męskie zapachy. Mojej partnerce ten zapach również bardzo się spodobał i uznała ona że jest on bardzo męski. Mam jedną małą uwagę co do korzystania z tego produktu, uważam że dziurka przez którą wydobywa się żel w opakowaniu jest za duża, co uniemożliwia mi właściwe dozowanie produktu. Zdąża się bowiem że wycisnę więcej żelu niż chcę i jest to marnotrawco tego cudownego produktu. Duży otwór sprzyja też temu, że gdy krzątając się rano w łazience nacisnę przypadkiem ten produkt myjąc zęby to w zakrętce mam dużą ilość wyciśniętego przypadkiem żelu. Uważam że otwór powinien być mniejszy, ułatwiło by to bardziej ekonomiczne korzystanie z tego produktu. Jak wiadomo opakowanie to nie wszystko i dlatego chciałbym teraz opisać jak ten produkt działa na moją skórę. Jestem posiadaczem bardzo suchej skóry, jak ją określam jest jak tarka. Produkt znakomicie oczyszcza skórę, usuwa z niej martwy naskórek. Nie podrażnia jej co jest bardzo istotne dla mnie gdyż suchą pozbawioną wody skórę jest bardzo łatwo podrażnić. Zapewne to dzięki aloesowi zawartemu w tym produkcie moja skóra nie jest podrażniona. Pomimo tego że produkt nie podrażnia skóry, jego złuszczanie jest niesamowicie dobre. Drobinki pilingujące w produkcie są naturalne bo zrobione są z ziaren kawy, są one małe i pilling nie jest gruboziarnisty tylko drobnoziarnisty, tym samym nie naraża zwłaszcza delikatnej okolicy oczu na podrażnienia i wszelkiego rodzaju zaczerwienienia. Przyznam szczerze że nie używałem jeszcze tego produktu przed goleniem a producent poleca jego stosowanie przed goleniem gdyż zniweluje to potencjalne mechaniczne podrażnienia które czasami pojawiają się przy zbyt intensywnym goleniu, zwłaszcza u mężczyzn mających zbyt suchą skórę jak ja lub delikatną albo posiadających na skórze drobne wypryski uniemożliwiające efektywne golenie. Nie omieszkam tego w najbliższym czasie sprawdzić, na dzień dzisiejszy wiem jeszcze jedno po użyciu tego produktu pory na mojej twarzy są oczyszczone i odblokowane. Cenię sobie również bardzo naturalny a nie chemiczny skład tego produktu. Produkt ma w składzie olej jojowa, olej z rozmarynu, aloes, wyciąg z ziaren kawy jak i dodatek krzemu. Jestem zafascynowany tym składem gdyż przewyższa on swoją naturalnością i jakością większość drogeryjnych żelów pilingujących do twarzy. Zauważyłem również że z czasem używania tego produktu na twarzy pojawia mi się znacznie mniej wyprysków. Zapewne z tego tytułu że ten ma również działanie antybakteryjne. Uważam że cena tego produktu (39 zł) jest adekwatna do jego składu, działania oraz wybitnej jakości. Uważam że ten produkt z powodzeniem kobiety mogą kupować swoim mężczyzną na urodziny, imieniny jak i na gwiazdkę, gdyż moim zdaniem produkt ten nie rozczaruje żadnego faceta. A na dodatek ich partnerki będą podziwiać ich męski spowodowany tym produktem zapach. Na pewno W swoim życiu zakupię w przyszłości ten produkt. Ocena: 5/5

Gość gość
Co za żałosna reklama.... :o