Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałyKsiąże

Bóg karze kamienować nie dziewice

Polecane posty

(13) Jeżeli mężczyzna pojmie dziewczynę za żonę i złączy się z nią, a potem uprzykrzy ją sobie (14) I wytoczy przeciwko niej ubliżające zarzuty, i zniesławi ją, mówiąc: Pojąłem tę kobietę za żonę, lecz gdy złączyłem się z nią, stwierdziłem, że nie była dziewicą, (15) Wtedy ojciec i matka jej wezmą i przyniosą dowody dziewictwa tej dziewczyny do starszych miasta, do bramy, (16) A ojciec dziewczyny powie do starszych: Moją córkę dałem temu mężczyźnie za żonę, lecz on uprzykrzył ją sobie (17) I oto wytacza ubliżające zarzuty, mówiąc: Stwierdziłem, że twoja córka nie była dziewicą; lecz tu są dowody dziewictwa mojej córki; i rozłożą bieliznę przed starszymi miasta, (18) Wtedy starsi miasta wezmą tego mężczyznę i ukarzą go: (19) Nałożą na niego grzywnę w wysokości stu srebrników i dadzą ojcu tej dziewczyny, gdyż zniesławił dziewicę izraelską. Pozostanie ona jego żoną i nie będzie mógł jej oddalić przez całe życie. (20) Lecz jeżeli ta mowa będzie prawdą i nie znajdą się dowody dziewictwa tej dziewczyny, (21) To wyprowadzą tę dziewczynę do drzwi domu jej ojca i ukamienują ją mężczyźni jej miasta. Poniesie śmierć, gdyż dopuściła się haniebnego czynu w Izraelu, uprawiając nierząd w domu swego ojca. Wyplenisz to zło spośród siebie. Księga Powtórzonego Prawa (Pwt 22)

Nikt tu nie wyznaje twojego bożka, nie jesteś tu mile widziany, idź stąd na forum dla chłopców.

Gość gość
albo na forum dla Izraelitów. Sio!

Gość gość
No to kamieniuj kto ci zabrania?

Gość gość
Takie kiedyś były surowe prawa aby ludzie widzeli, że za grzech jest śmierć. I wówczas było prawo oko za oko ząb za ząb. Czyli sprawiedliwość. Tak było w Starym Testamencie. Jesus ustanowił Nowe Przymierze w Nowym Testamencie. I to jest prawo miłości: Będziesz kochał Boga swego z całej duszy i z całego serca a bliźniego swego jak siebie samego. I Jesus nie przyszedł potepiać ale zbawić rrzeszników. Takie jest milosierdzie Boże. I dzięki niemu mamy szanę na życie wieczne jeśli uwierzymy w Jesusa :)

Gość gość
To, że Bóg zostawił spisane Swoje Słowa i cuda w Świętej Księdze to nie znaczy, że On jest z książki :) Więcej logiki proszę.

Gość gość
A ty jestes starożytnym żydem, debilu? Takie barbarzyńskie prawo nie obowiązuje ani we współczesnym społeczeństwie ani chrześcijaństwie.

Gość gość
To jest islamista, tylko u nich się jeszcze to robi, do pierdla z nim!

Gość gość
Czy Policja juz zainteresowała się autorem tych wpisów? jest w nim strasznie dużo agresji i nienawiści, może stoi ona za jakimś morderstwem?

Gość gość
Jesteś Zydem czy islamskim terrorystą? Odpowiadaj!

Gość gość
Uciekł ten doopek tchórz i pedał, jak tylko zaczął od nas obrywać.

Gość gość
mama kocha psy