Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to ogarnąć

Nie umiem zmyć hybrydy

Polecane posty

Gość Jak to ogarnąć

Zastanawiałam się nad Semilac'iem i NeoNail'em. Ostatecznie wzięłam ten drugi, bo czytałam, że lepiej się zmywa. A ja nie mam cierpliwości. Wykonywałam nim mani na sobie i koleżace i za cholerę nie umiem go zmyć! Oczywiście piłuję top, nawet dość konkretnie i odmaczam w acetonie. Próbowałam też ich oryginalny remover - bo myślałam, że mam zwietrzony aceton. I nic! Trochę się poniszczyło, ale nie zeszło. Musiałam piłować. Później poszłam do kosmetyczki na ściąganie i musiała mi też piłować! Była zaskoczona... Jeszcze rozumiem, że ktoś ma takie paznokcie, ktoś inne. Ale tak się stało i u mnie i u koleżaki. I to z róznymi kolorami... Pisałam do NeoNail'a i też nie za bardzo wiedzą... Macie pomysł? Bo się wykończę...

Gość gość
A bazę z jakiej firmy masz+

Gość gość
NaoNail też.

Zasadniczo zdrowiej jest spilowac, oczywiście starając się nie dotykać pilnikiem naturalnej płytki, bo acton jest bardzo chemiczny i szkodzi paznokciom.

Gość gość
Może użyłaś primera?

Gość gość
wczoraj pilowalam jednego paznokcia pol godziny. nie mialam kolejnych 5 godzin na reszte i zdarlam na sile. z paznokcia zostal pergamin. nie uzylam primera... nie rozumiem sytuacji...

Gość sabika
Ja też używam Neonail i nigdy mi się tak nie działo... a jak nakładasz hybrydę krok po kroku? Bo może coś nie tak robisz? ja ścieram top, potem remover i patyczkiem elegancko schodzi. choc jeszcze tak myślę - masz te ich specjalne folijki do namaczania w acetonie? Przez nie wacik dobrze styka się z paznokciem i ten zmywacz dobrze działa. może z tym spróbuj?

Gość anamana
O kurczę coś dziwnego bardzo. Czasem hybryda może schodzić ciężej ale jednak schodzi, nie trzeba aż jej piłować. Ja od dawna zamawiam semilaca z topdrogeria.pl i nie miałam nigdy problemu ze zmywaniem. Ciekawa jestem czemu tak się zadziało, ze nie można zdjąć normalnie... Jakbyś mogła to napisz jak robisz krok po kroku hybrydy i jaką masz lampę itp.

Gość gość
Mam oryginalna lampe Neonail ledowa i jakas inna uv z allegro. Probowalam obie. Hybryde robie tak: - matowie plytke polerka i przecieram cleanerem - cienka warstwa bazy i lampa - kolor + lampa - top + lampa + cleaner Wydaje mi sie, ze calkiem ok. ogladalam sporo filmikow na yt...

Gość anamana
Patrząc po tym co napisałaś to wszystko robisz tak jak trzeba. Może to kwestia lakierów? Ja jak pisałam Ci tam wyżej zawsze kupuję lakiery z semilaca w top drogerii i nie miałam nigdy takich problemów. A może spróbuj zrobić inaczej jeszcze. Najpierw daj dwie warstwy jakiejś odżywki do paznokci, jak wyschnie musisz ją zmatowić i potem normalnie nakładasz bazę, kolor i top. U mnie takie coś trzyma się normalnie 2-3 tygodnie a zmywa się zdecydowanie łatwiej. Plus jest taki, że paznokcie są "zabezpieczone".

Gość gość
oo, super, dziekuje i na pewno sprobuje ☺☺

Gość gość
aceton tez nie dziala

Gość anamana
a i zapomniałam dodać żebyś po zmatowieniu odżywki przetarła cleaner'em. ;) nie ma za co. ;)

Gość gość
niektóre hybrydy są bardziej problematyczne przy ściąganiu, można po prostu dłużej trzymać w removerze, albo bardziej spiłować top, ja używam lakierów mollon i jakoś problemu ze sciąganiem nie mam, nie trzeba nawet spiłowywać, wszystko ładnie schodzi i nie paznokcie się nie niszczą